Ιταλικό δικαστήριο αποκαλύπτει σχέσεις του Μπερλουσκόνι με τη Μαφία

Ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε την μαφία, για "υποχρεωτική προστασία", μέσω του συνεργάτη του Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι λέει ο ιταλικός Άρειος Πάγος.

  • Real.gr
Ιταλικό δικαστήριο αποκαλύπτει σχέσεις του Μπερλουσκόνι με τη Μαφία
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης, "ο νυν γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή στην υποχρεωτική συμφωνία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μαφία, για την παροχή προστασίας στο μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργό και τους συγγενείς του". Η περίοδος στην οποία γίνεται αναφορά, είναι η τριετία 1973- 1976.

"Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην υπόθεση αυτή, είχε το ρόλο του θύματος", υπογραμμίζουν οι ιταλοί ανώτατοι δικαστές. Ο 'Αρειος Πάγος της Ρώμης ακύρωσε την τελευταία καταδίκη σε βάρος του Ντελ' Ούτρι, που κατηγορήθηκε για έξωθεν συνεργασία με την μαφία, ορίζοντας ότι η δίκη πρέπει να επαναληφθεί, στο Παλέρμο της Σικελίας, με καινούριους δικαστές.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, θεωρεί επίσης "βάσιμες τις συγκλίνουσες καταθέσεις πολλών μετανοημένων μαφιόζων", σχετικά με την πρόσληψη, από τον Μπερλουσκόνι, στη βίλα του 'Αρκορε, του σταβλίτη Βιτόριο Μάγκανο, "ως αποτέλεσμα συμφερόντων του Καβαλιέρε και της Κόζα Νόστρα, που φέρονται να συνέκλιναν".

O γνωστός εισαγγελέας Πάολο Μπορσελίνο (ο οποίος δολοφονήθηκε από την μαφία το 1992) είχε χαρακτηρίσει τον Μάγκανο - που, λίγο πριν πεθάνει, το 2000, είχε καταδικασθεί σε ισόβια για δυο ανθρωποκτονίες-"επέκταση της σιτσιλιάνικης μαφίας στον πλούσιο ιταλικό Βορρά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v