Στ. Μάνος: Υπόσχονται λεφτά στους ψηφοφόρους

Πυρά για την αδυναμία να εξευρεθεί λύση στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από τις εκλογές εξαπολύει η «Δράση» του Στέφανου Μάνου.

  • Real.gr
Στ. Μάνος: Υπόσχονται λεφτά στους ψηφοφόρους
Πυρά για την αδυναμία να εξευρεθεί λύση στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από τις εκλογές εξαπολύει η «Δράση» του Στέφανου Μάνου.

Η αντίθεση της «Δράσης» εστιάζεται στο γεγονός ότι «υστερόβουλα αφέθηκαν οι κανόνες για μετά τις εκλογές» με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τράπεζες και μέτοχοι «τι πρέπει να κάνουν για να διατηρήσουν την αυτονομία τους». Παράλληλα η «Δράση» κατηγορεί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα αντιμνημονιακά κόμματα ότι υπόσχονται λεφτά στους ψηφοφόρους, διευκρινίζοντας: «παρέλειψαν να πουν ότι, όπως και τα δανεικά, έτσι και τα λεφτά των τραπεζών είναι των πολιτών»

Η «Δράση» και ο Στέφανος Μάνος αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Λόγω ανικανότητας το κράτος δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει τους κανόνες επανακεφαλαιοποίησης ώστε να ξέρουν οι τράπεζες και οι μέτοχοί τους τι χρειάζεται να κάνουν για να διατηρήσουν την επιχειρησιακή τους αυτονομία. Άφησαν τους κανόνες επανακεφαλαιοποίησης υστερόβουλα για μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα μιλούν για ρυθμίσεις σε δάνεια, μείωση της δόσης ή και κούρεμα του δανείου. Έχουν προφανώς ξεχάσει αυτά που υπέγραψαν στον μνημόνιο διότι έτσι τους βολεύει.

Από τη στιγμή που τελείωσαν τα δανεικά, ο μόνος τρόπος που βρήκαν για να υπόσχονται λεφτά στους ψηφοφόρους είναι να τους προσφέρουν τα λεφτά των τραπεζών. Παρέλειψαν να πουν ότι, όπως και τα δανεικά, έτσι και τα λεφτά των τραπεζών είναι των πολιτών.

Η Δράση μένει σταθερή στην θέση της ότι το κράτος πρέπει να παύσει να μπλέκεται στα πόδια των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Οι τράπεζες κάνουν ρυθμίσεις έτσι και αλλιώς. Αλλά τις κάνουν εκεί που αξίζει, εκεί που είναι απαραίτητο, με μέτρο ώστε να συνεχίσουν να προστατεύουν τους καταθέτες τους και τα κεφάλαιά τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v