Αλ.Τσίπρας: Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του

«Δεν είναι αντίπαλος μας το ΚΚΕ» είπε στην προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Αλ.Τσίπρας: Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του
Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που επανάλαβε την πρόταση του για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς κατά την προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια έκανε λόγο για «τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής» που στις 6 Μαΐου θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Γιατί τη Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου - με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για το λαό και τον τόπο στις 6 Μαΐου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την κριτική που δέχθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και την συγκρότηση κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας» οι οποίες ενώθηκαν σε μία «ιερή συμμαχία» απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Όλοι οι δυνάμεις του πλούτου της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Και έναν μόνο εφιάλτη: Τη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ανησυχούν πάρα πολύ. Φοβούνται μη τυχόν και τη Δευτέρα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για το λαό και για τον τόπο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «λυσσαλέες» τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται. Έχουν δίκιο να μας πολεμάνε. Γιατί εμάς δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους. Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός». Στη συνέχεια επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Σήμερα καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά, αυτές οι δυνάμεις δεν ήταν τόσο ενωμένες, εναντίον μιας παράταξης, όσο είναι σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασής μας για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς. Διαπιστώνουμε όμως ότι δεν περνάει πια η μπογιά τους ότι οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα μπορείτε ανενόχλητοι να καταστρέφετε τη χώρα. Συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στις δυνάμεις που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.  

«Δεν είναι αντίπαλος μας το ΚΚΕ»

Σε χαμηλούς τόνους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην επίθεση που δέχθηκε χθες από την γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία κατηγόρησε καιροσκοπισμό τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε «μπλόφα» την πρόταση συνεργασίας.

«Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε. Δεν κατανοούμε την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «όχι» της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ενδεχόμενο συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Δεν κατανοούμε επίσης την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους κάλεσε να στηρίξουν το κόμμα του και είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού. Από αυτούς κινδυνεύετε - όχι από εμάς».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v