Υεμένη: Συνεχίζονται οι συγκρίσεις στρατού- Αλ Κάιντα

Δώδεκα μαχητές της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία νεκροί σε μάχες στη Λόντερ, στο νότιο τμήμα της χώρας - Δεκάδες νεκροί από την αρχή της εβδομάδας

  • Real.gr
Υεμένη: Συνεχίζονται οι συγκρίσεις στρατού- Αλ Κάιντα
Κυβερνητικά στρατεύματα της Υεμένης με την υποστήριξη των φυλών , απώθησαν νέα επίθεση μαχητών μιας οργάνωσης που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα στην πόλη Λόντερ, στο νότιο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας 12 εξ αυτών, δήλωσε μέλος της φιλοκυβερνητικής δύναμης.

Οι μαχητές της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία ("Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου"), που θεωρείται πως συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο, επιτέθηκαν χθες βράδυ στη νότια είσοδο της Λόντερ, μιας πόλης που έχουν αποπειραθεί να καταλάβουν αρκετές φορές. Οι λεγόμενες λαϊκές επιτροπές αντίστασης, οι οποίες αποτελούνται από μέλη φυλών και υποκαθιστούν το στρατό, ανέφεραν ότι "σκότωσαν δώδεκα μαχητές και κατέστρεψαν δύο από τα οχήματά τους", σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το βαρύ πυροβολικό του στρατού συνέβαλε να αποκρουστεί η επίθεση εναντίον της Λόντερ, στην επαρχία Αμπιάν, πρόσθεσε.

Στην διάρκεια των συγκρούσεων τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από όλμους που έριξαν τα μέλη της αλ Κάιντα στη Λόντερ, συνέχισε.

Οι μάχες στην περιοχή μαίνονται από τη Δευτέρα, όταν σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 μέλη της αλ Κάιντα, ενώ την Τετάρτη σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι σε αεροπορικό βομβαρδισμό και χθες άλλοι οκτώ μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία.

Οι μάχες ανάμεσα σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και ισλαμιστές που προσπαθούν να καταλάβουν τη Λόντερ διαρκούν από τις αρχές του Απριλίου. Τον Αύγουστο του 2010, η αλ Κάιντα είχε καταλάβει την πόλη πριν εκδιωχθεί από αυτή από κυβερνητικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v