Ο ξένος Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Στραμμένα στην Ελλάδα και την εκλογική διαδικασία είναι τα "μάτια" των διεθνών μέσων ενημέρωσης, που μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις.

  • Real.gr
Ο ξένος Τύπος για τις ελληνικές εκλογές
Στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας είναι οι ελληνικές εκλογές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις για τη χώρα τους, ενώ όλοι χαρακτηρίζουν τη συγκεκρκιμένη εκλογική αναμέτρηση ως την πιο κρίσιμη και ιστορική για τη χώρα.

"Η Ελλάδα ψηφίζει στις κοινοβουλευτικές εκλογές" έχει τίτλο το δημοσίευμα του BBC News, όπου αναφέρεται πως τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να χάσουν μεγάλο μέρος από τη στήριξή τους.



"Το σήμερα είναι για πάντα! Η Ελλάδα εκλέγει νέο κοινοβούλιο - και η Ευρώπη τρέμει!" σχολιάζει στο δημοσίευμά της η Bild και συμπληρώνει: "Είναι ζωτικής σημασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους. Είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν τη λιτότητα και την παραμονή με κάθε κόστος στην ευρωζώνη".



Το Skynews έχει τίτλο "Οι Έλληνες θα τιμωρήσουν τα δύο κόμματα στις εκλογές" και σχολιάζουν ότι "η πληγείσα από την κρίση Ελλάδα πηγαίνει στις κάλπες για να αποφασίσουν ποια παράταξη θα οδηγήσει σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές", ενώ τα δύο κεντρικά κόμματα "αναμένεται να υποστούν βαριές απώλειες".



"Οι Έλληνες πάνε στις κάλπες θυμωμένοι, αμφιβολίες σχετικά με το μέλλο του ευρώ" έχει η τίτλο η Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι σ' αυτήν την ιστορική εκλογική αναμέτρηση, οι Έλληνες αποφασίζουν τη μοίρα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος κι εν τέλει το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.




"Η παλιά φρουρά στην Ελλάδα αντιμετωπίζει την εκλογική πρόκληση" γράφουν οι New York Times, που επισημαίνουν ότι σ' αυτές τις πιο ζωτικές εκλογές στη μοντέρνα ιστορία της χώρας, καθιρίζουν όχι μόνο το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τις προοπτικές της χώρας να συνέλθει από την κρίση χρέους".




Η ισπανική El Pais έχει τίτλο "Η Ελλάδα ψηφίζει στις πρώτες βουλευτικές εκλογές της κρίσης" ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται "Προβλέπεται να μειωθεί η δύναμη των παραδοσιακών κομμάτων και να ενισχυθεί αυτή των ριζοσπαστικών".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v