Ρουμανία: Επαφές με ΝΑΤΟ και ΕΕ για τον νέο πρωθυπουργό

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Βίκτορ Πόντα, για επαφές με ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πρώτη του επίσημη αποστολή

  • Real.gr
Ρουμανία: Επαφές με ΝΑΤΟ και ΕΕ  για τον νέο πρωθυπουργό
Ο νέος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ καθώς και αρκετούς αξιωματούχους της ΕΕ.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού, ο οποίος αναλαμβάνει την εξουσία μετά την πτώση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε αναλάβει καθήκοντα το 2009.

Ο Πόντα πρόκειται να συναντηθεί με τον ευρωπαίο επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συζητήσει την απορρόφηση των διαρθρωτικών κονδυλίων τα οποία έχουν τεθεί στη διάθεση του Βουκουρεστίου προκειμένου να καλυφθεί η βραδύτητα στην ανάπτυξη που έχει αυξήσει την απόσταση του επιπέδου της Ρουμανίας από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συνομιλίες με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν σχετικά με την πορεία των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, καθώς σήμερα άλλος ένας Ρουμάνος οπλίτης έχασε τη ζωή του υποκύπτοντας σε τραύματα που είχε υποστεί.

Η Ρουμανία βρίσκεται έχει πλέον πολιτικό καθεστώς «συγκατοίκησης», με έναν πρόεδρο- τον Τραϊάν Μπασέσκου -που προέρχεται από ένα δεξιό κόμμα (PDL) και μία κεντροαριστερή κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v