Λουτρό αίματος στη Δαμασκό

(VIDEO) Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε δυο βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Συρίας

  • Real.gr
Λουτρό αίματος στη Δαμασκό
Δύο καμικάζι βομβιστές που επέβαιναν σε παγιδευμένα αυτοκίνητα επιτέθηκαν σήμερα σε πολυσύχναστες περιοχές της Δαμασκού, με αποτέλεσμα 55 άνθρωποι να σκοτωθούν και περισσότεροι από 370 να τραυματιστούν, στην πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες.

Οι εκρήξεις, σε ώρα μεγάλης κίνησης, έγιναν σε περιοχή στα νότια της Δαμασκού, όπου βρίσκεται μια στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν διαμελισμένα πτώματα, δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα σε ορισμένα από τα οποία υπάρχουν απανθρακωμένα πτώματα, δέντρα πεσμένα στο έδαφος και ένα μεγάλο κρατήρα σε δρόμο.



Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν καταδίκασε τις επιθέσεις και κάλεσε τόσο τις συριακές δυνάμεις όσο και τους μαχητές των αντικαθεστωτικών να σταματήσουν την αιματοχυσία, εφαρμόζοντας την εκεχειρία που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από ένα μήνα.

"Αυτές οι φρικτές πράξεις είναι απαράδεκτες και η βία στη Συρία πρέπει να σταματήσει", ανέφερε ο Άναν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του στη Γενεύη. "Κάθε ενέργεια η οποία. . . κλιμακώνει την ένταση και αυξάνει το επίπεδο της βίας μόνο αντιπαραγωγική μπορεί να είναι ως προς τα συμφέροντα όλων των πλευρών", πρόσθεσε ο Άναν, επισημαίνοντας πως "ο συριακός λαός ήδη έχει υποφέρει πάρα πολύ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v