Αλ.Τσίπρας: Το ότι προσέρχομαι δεν σημαίνει τίποτα

Την πάγια θέση του ότι δεν μπορεί ούτε να συμμετέχει ούτε να παρέχει ανοχή σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ αναμένεται να επαναλάβει σήμερα κατά την σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Αλ.Τσίπρας: Το ότι προσέρχομαι δεν σημαίνει τίποτα
Αμετακίνητος στη θέση του ότι δεν μπορεί ούτε να συμμετέχει ούτε να παρέχει ανοχή σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί τελικά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα παρά το γεγονός ότι χθες αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Όπως και στη σύσκεψη της Κυριακής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν μπορεί να στηρίξει μία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Άλλωστε στα πρακτικά που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κάρολο Παπούλια ότι θα ήταν ανεύθυνο άλλα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.

«Εμείς δεν είμαστε μία δύναμη ανεύθυνη ούτε πρόκειται να χειριστούμε την ευθύνη που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός με τρόπο που να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και ευημερία. Θα ήταν όμως εξίσου ανεύθυνο για εμάς να λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Από τη στιγμή που διαμορφώνεται η δυνατότητα μιας προγραμματικής συνεννόησης δυνάμεων και κομμάτων στη βάση αυτών που προεκλογικά και μετεκλογικά είπαν που μπορεί να διασφαλίσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, εμείς θα τηρήσουμε απολύτως αυτό που ο θεσμικός μας ρόλος προβλέπει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χθες σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η προσπάθεια για την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετεξέλιξη του σε μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης» είπε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο. «Αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα».

Επιπλέον επανέλαβε ότι δεν θα πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας και ότι αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιολογήσει ότι υπάρχει συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ μπορεί να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θα πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v