Α.Τσίπρας: Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες

(VIDEO) Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σέβεται κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Α.Τσίπρας: Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες
Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σέβεται κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός στις 6 του μάη έκανε ένα σημάντικό βήμα. Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται. Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο. Για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα βγάλει τη χώρα από τα ερείπια που αφήνουν οι πολιτικές του μνημονίου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι έθεσε 5 άξονες προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα σέβεται την λαϊκή επιθυμία. 



«Τα κόμματα του μνημονίου και προσωπικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς την κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ αρνήθηκαν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι το δίλημμα που θέτουν τα δύο κόμματα είναι: μνημόνιο ή εκλογές.

«Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας. Τα κόμματα του μνημονίου δεν ζητάγανε απλώς να συναινέσουμε. Ζητάγανε να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα. Να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Οι δυνάμεις του χθες που κατεδάφιζαν την κοινωνία ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Επιμένουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. 


«Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε ξανά είναι γιατί όλοι μαζί κάναμε ένα σημαντικό βήμα στις 6 του Μάη. Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα. Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις αυτές. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτιικές που καταστρέφουν τον τόπο. Το χρωστάμε στην ιστορία μας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v