Εκτελέσεις αμάχων στη Συρία

Δεκαπέντε πολίτες εκτελέστηκαν "με συνοπτικές διαδικασίες" τα ξημέρωμα της Τετάρτης από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος

  • Real.gr
Εκτελέσεις αμάχων στη Συρία
Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία και οι βιαιότητες στην Συρία, κυρίως από τις καθεστωτικές δυνάμεις ασφαλείας που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πόλεις , να ανοίγουν πυρ εναντίον διαδηλωτών και να δολοφονούν εν ψυχρώ αμάχους.

Δεκαπέντε πολίτες εκτελέστηκαν "με συνοπτικές διαδικασίες" τα ξημέρωμα της Τετάρτης από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε μια συνοικία της πόλης Χομς.

Όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "σε λιγότερες από 24 ώρες 15 άμαχοι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στη συνοικία Σαμάς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ιμάμης του τεμένους Αμπού Χορέιρα, ο σεΐχης Μεράι Ζακρίτ. Πρόκειται για μια νέα σφαγή που προστίθεται σε αυτές που έχει διαπράξει το καθεστώς" υποστηρίζει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.


Το πρωί, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά Σύρων στρατιωτών σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων και Σύρων εκτοπισμένων των υψιπέδων του Γκολάν , στη διάρκεια εφόδων του συριακού στρατού στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας.

Εχθές, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που παρακολουθούσε την κηδεία ενός διαδηλωτή στην πόλη Χαν Σεϊχούν σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 πολίτες , ενώ σε όλη τη χώρα σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v