Ίβκοβιτς: «Θέλουμε το πρωτάθλημα», Ζοτς: «Θα είναι σπουδαία ματς»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των «αιώνιων»...

  • Real.gr
Ίβκοβιτς: «Θέλουμε το πρωτάθλημα», Ζοτς: «Θα είναι σπουδαία ματς»
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του πρώτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τόνισε πως θέλει η ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο καθώς έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με πολύ μεγάλη εμπειρία.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ενώ για τον αυριανό (16/5) πρώτο τελικό, τόνισε πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για τις δύο ομάδες και ότι οι οπαδοί πρόκειται να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των «αιώνιων»:

Σπανουδάκης (πρόεδρος ΟΠΑΠ):
«Πριν μια εβδομάδα βρισκόμασταν και πάλι εδώ και είχαμε ευχηθεί στις δύο ομάδες μας καλή τύχη. Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα. Θέαμα, εκπλήξεις και ανατροπές. Το παράδειγμα είναι πρόσφατο. Η ΟΠΑΠ ΑΕ βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ και τον κ. Οικονομίδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι παίκτες και οι προπονητές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων για την παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη. Από αύριο αρχίζουν οι ελληνικοί τελικοί. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε εξαιρετικούς αγώνες.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Οικονομίδης, ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Οι τελικοί μας έχουν τον απερχόμενο Πρωταθλητή Ευρώπης και τον νυν Πρωταθλητή Ευρώπης. Το μπάσκετ βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. Αναμένεται να γίνουν δύσκολα παιχνίδια, σκληρά παιχνίδια. Όλοι αυτοί οι παίκτες μετά τους τελικούς θα παίξουν στην Εθνική, οπότε απαιτείται σεβασμός στο πρόσωπό τους. Είναι τα υψηλότερα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, οπότε όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εδώ. Εκείνοι που θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους, έξω από τα γήπεδα»

Τον λόγο έχει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα, το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό και πόντους. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό να πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που έφερε στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν κάτι καταπληκτικό. Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ύστερα από ένα Final-4 πάντοτε τα πράγματα είναι δύσκολα. Οτιδήποτε και να συμβεί, είτε στεφθείς πρωταθλητής είτε έρθεις τελευταίος, είναι δύσκολα. Διαθέτουμε όμως αρκετή εμπειρία ώστε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και να εστιάσουμε στους τελικούς, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, χρειάζονται τρεις νίκες. Φυσικά, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε την εμπειρία από τα τρία παιχνίδια που έχουμε παίξει φέτος. Στο ΟΑΚΑ είχαμε τον έλεγχο, αλλά τελικά κερδίσαμε με μικρή διαφορά. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έδειχνε να κερδίζει εύκολα, αλλά τελικά το έκανε μόλις με έναν πόντο. Στο Κύπελλο είχαμε εμείς το προβάδισμα, μετά το πήρε ο Ολυμπιακός και η κατάληξη του αγώνα κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Τα πράγματα και για τις δύο ομάδες θα είναι πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και MVP του Fianl-4 της Πόλης, Βασίλης Σπανούλης, ανέφερε: «Δεν αισθάνομαι ο τζόκερ του Ολυμπιακού. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, όχι να βάλω εγώ ένα τελευταίο σουτ. Όπως είπε και ο κόουτς, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας έχει έτοιμους γι’ αυτό το παιχνίδι καθώς έχει φοβερή εμπειρία. Το έργο μας είναι δύσκολο για τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς, κόντρα σε μια σπουδαία και έμπειρη ομάδα. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που το αξίζει, και να γίνουν ωραίοι αγώνες. Τα τελευταία δέκα χρόνια το μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή και σε επίπεδο Εθνικής , αλλά και συλλόγων. Πρέπει να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, πέρα από οπαδικά αισθήματα, πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφημίζουμε».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, δήλωσε:
«Συγχαρητήρια και από εμένα στον Ολυμπιακό. Αυτό που κάνουμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και όλοι θα δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να συνυπάρξουν οι φίλαθλοι των «αιώνιων», ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε: «Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό που έγινε στην Πόλη και να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και να χειροκροτάνε και την άλλη ομάδα. Νομίζω θα είναι δύσκολο πολύ».

Βασίλης Σπανούλης: «Συμφωνώ με τον Δημήτρη ότι είναι πολύ δύσκολο. Μακάρι να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ να μην συμβεί τίποτα».

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο με τους φιλάθλους. Δεν είναι εύκολο τώρα να ανοίξουμε τις πόρτες και να έχουμε οπαδούς και των δύο ομάδων. Δεν είναι θέμα μόνο Αστυνομίας, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, αλλά και των ομάδων»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς εξ ονόματος πολλών ανθρώπων γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μετά τον τελικό στην Πόλη μίλησα με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και ήταν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο. Εξαιτίας όλων όσων έγιναν εκεί. Ο στόχος στο μέλλον πρέπει να είναι αυτός»

Για την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού μετά το Final-4, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Για τους παίκτες είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πλην του Σπανούλη και του Παπαδόπουλου, κανείς άλλος δεν είχε πάρει την Ευρωλίγκα. Στο παρελθόν, πάρα πολλές ομάδες και έμπειρες και καλές, δεν είχαν καλά αποτελέσματα μετά το Final Four. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε και την περσινή εμπειρία που κάναμε κάποια λάθη και ελπίζω να έχουμε μάθει. Εγώ δεν ακούω τα συνθήματα και ούτε επηρεάζομαι»

Στην ίδια ερώτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Το έχουμε ξαναπεί αυτό. Τα συναισθήματα των παικτών ύστερα από ένα Final 4 είναι πολύ έντονα και είναι δύσκολο να εστιάσεις στη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό και οι δώδεκα παίκτες να εμφανιστούν έτοιμοι. Είναι σειρά τελικών και χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Θεωρώ πως διαθέτουμε έμπειρους παίκτες. Πραγματικά, θα ήθελα να τους δω να αγωνίζονται όπως και στο Final 4, όπου έπαιξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Για το που υπερτερεί η κάθε ομάδα της άλλης, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος. Ίσως εμείς να έχουμε περισσότερη ενέργεια, επειδή έχουμε πιο νεαρή ομάδα, αλλά από την άλλη, πολλές φορές στους τελικούς αυτό δεν λέει κάτι. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ. Πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες»

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Στο επίπεδο που είμαστε δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Για να μην μπούμε σε τεχνικά θέματα που δεν θα καταλάβει ο κόσμος, σαφώς κάθε ομάδα έχει κάποια πράγματα που κάνει καλά και κάποια που δεν κάνει. Πέρα από αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σε τι ημέρα θα βρεθείς και πώς θα αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξέρουμε, πάνω κάτω, πώς θα αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον»

Σε ερώτηση για το αν θα αποχωρήσουν σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των παικτών, ο Ντούσαν ίΒκοβιτς απάντησε: «Κάτι είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν κάνατε τίποτα. Ξεχνάτε γρήγορα, εγώ όχι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πει αν πέσει μπουκάλι να σηκωθούμε να φύγουμε. Του είχα πει τότε να μην παίρνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πειθαρχεία των παικτών. Στην Κωνσταντινούπολη ήμασταν μαζί, τρώγαμε δίπλα δίπλα. Μην μας κάνετε να αναλάβουμε ευθύνες, τη στιγμή που δεν μπορούμε να αντιδράσουμε».

Στην ίδια ερώτηση, ο «Ζοτς» απάντησε: «Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ο ΕΣΑΚΕ, πέφτει μπουκάλι, τελειώνει το παιχνίδι. Όλοι έξω. Είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, όχι του Ομπράντοβιτς, όχι του Ίβκοβιτς. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχαν χτυπήσει το Διαμαντίδη. Του είχα πει τότε του διαιτητή: «Εάν είχαν χτυπήσει εσένα θα συνέχιζες;». Αλλά κι εκείνοι έχουν δεμένα τα χέρια».

Ο κ. Οικονομίδης, ανέφερε: «Σαφώς και οι προπονητές έχουν δίκιο ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να πάρουν τις ομάδες και να φύγουν. Αυτή η ερώτηση δεν είναι εύκολη. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο. Ο καθένας έχει βαθμό επηρεασμού. Ο βαθμός επηρεασμού των διαιτητών είναι γεγονός. Εμείς προτείναμε και δώσαμε στον κ. Νικητιάδη προτάσεις ρεαλιστικές και βήμα-βήμα θα λύναμε το πρόβλημα, όχι αυτόματα, ούτε μαγικά. Κάναμε σύσκεψη και είπαμε ο καθένας να έχει έναν ρόλο και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε γιατί ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να ελέγξει τις ορδές αυτών των οπαδών. Απλώς σας λέω πως δώσαμε στην Πολιτεία λύσεις. Όμως χρειάζεται συνεργασία από όλους τους φορείς»

Σε ερώτηση που έγινε για την ποιότητα του πρωταθλήματος και για το αν υπάρχει περίπτωση να μπουν αυστηρές προϋποθέσεις για την συμμετοχή των ομάδων, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε: «Η ερώτησή σας έχει να κάνει και με την ποιότητα του πρωταθλήματος και τα στοιχεία που κρίνει η ΕΕΑ. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό έκτρωμα. Στην Ελλάδα δεν τηρούμε τα μέτρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το υπόγειο και τη βιτρίνα όπως λέτε, δεν είναι βιτρίνα. Είναι σκληρό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Και η Εθνική που έχουμε, από αυτό το εκτρωματικό πρωτάθλημα που λέτε εσείς, από αυτό το πρωτάθλημα βγαίνει. Από τα άλλα πρωταθλήματα τα πολυδιαφημισμένα, πόσες ομάδες παίρνουν Πρωταθλήματα Ευρώπης και Final Four; Σε ό,τι έχει να κάνει με το υπόγειο και αναφορικά με την ΕΕΑ, που είναι για μπάνια συνήθως, όπως ξέρετε και εσείς, θα πρέπει να ξέρουμε ποιες ομάδες παίρνουν άδεια γιατί διαφορετικά θα δίνουμε wild card»

ΠΗΓΗ:
www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v