Γεύμα γαλαζοαίματων στο Γουίνδορ

(VIDEO) Από τον βασιλιά της Ζουαζιλάνδης μέχρι τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν  με αφορμή τον εορτασμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ

  • Real.gr
Γεύμα γαλαζοαίματων στο Γουίνδορ
Γεύμα με προσκεκλημένους μέλη βασιλικών οίκων από όλο τον κόσμο, με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ Β, οργανώθηκε χθες στο κάστρο του Γουίνσδορ.

Σύσσωμη η βρετανική βασιλική οικογένεια παρευρέθη στο μεσημεριανό δείπνο της Βασίλισσας Ελισσάβετ ΙΙ , ανάμεσα τους και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με τη συνοδεία της πριγκίπισας Σαρλίν.

Δείτε το βίντεο με την Βασίλισσα Ελισάβετ να υποδέχεται τους υψηλούς προσκαλεσμένους της



Στο δείπνο παρέστησαν όπως ήταν φυσικό και η Δούκισσα Κεϊτ μαζί με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, η οποία έλαμψε με την εμφάνισή της.

Το μενού περιελάμβανε για ορεκτικό ταρτάκια με αυγό ποσέ και Αγγλικά σπαράγγια. Για κυρίως πιάτο υπήρχε αρνί κοκκινιστό με πατάτες, αγκινάρες, αρακά, καρότα, φασόλια, λάχανο, και μια σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό.

Οσο για το επιδόρπιο, αυτό περιείχε φράουλες, βανίλια Charlotte, φρούτα και τυρί.Το μεσημεριανό γεύμα θα πρέπει να ακολουθείται από ένα βραδινό δείπνο που θα παραθέσει ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσας της Κορνουάλλης.

Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία "έλαμψε δια της απουσίας της" καθώς - σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση δεν ήταν πρέπον σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να παρευρεθεί στο γεύμα, καθώς ο σύζυγος της , βασιλιάς Χουάν Κάρλος, είχε ήδη απορρίψει την πρόσκληση για το γεύμα .

Η Ισπανία εξακολουθεί να διεκδικεί την εθνική της κυριαρχία στο Γιβραλτάρ, το οποίο διοικείται από τη Βρετανία από το 1713 σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Ουτρέχτης.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη πολυτελής εκδήλωση ήδη προκάλεσε διαμαρτυρίες από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών από την Σουαζιλάνδη, οι οποίοι αντιτίθενται στην παρουσία στο γεύμα του βασιλιά Μσουάτι Γ΄.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v