Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Πέρασαν 56 χρόνια από τον παρθενικό τελικό του νεοσύστατου τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών μέχρι σήμερα και τον τελικό του Μονάχου ανάμεσα στην Μπάγερν και την Τσέλσι.

  • Real.gr
Η ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ
Πέρασαν 56 χρόνια από τον παρθενικό τελικό του νεοσύστατου τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών όταν στο Πάρκο των Πριγκίπων, στο Παρίσι η φημισμένη Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε το τρόπαιο νικώντας τους οικοδεσπότες της Ρεμς. Τότε τα αστέρια της εποχής ήταν Ο Ντι Στέφανο, ο Μουνιόθ, ο Χέντο για τη «βασίλισσα», Ο Ινταλγκό, ο Ζονκέ κι ο Κοπά για την ιστορική Σταντ ντε Ρεμς.

Στην ρομαντική εποχή του ποδοσφαίρου όλα ήταν καινούργια, φάνταζαν μυθικά στ' αυτιά των περισσότερων καθότι η μικρή οθόνη ήταν ακόμη στα σπάργανα. Σήμερα όλα είναι γνωστά μέχρι βαρεμάρας. Όλοι ξέρουν τα πάντα για όλους. Καλά και άσχημα. Αν μένει κάτι για να κρατήσει άσβεστο το ενδιαφέρον είναι η αγάπη για το ίδιο το άθλημα.

Η αναπάντεχη ενέργεια απ' τον Ριμπερί, το πάθος του Ντρογκμπά, η ενέργεια που αποπνέει ο Σβαϊνστάιγκερ, η ψυχραιμία του υπέροχου Τσεχ, το μοιρογνωμόνιο του... Ρόμπεν. Όλα αυτά που προσμένουν οι φανατικοί της μπάλας να παρακολουθήσουν το βράδυ της 19ης Μαϊου. Στην Μπάγερν και την Τσέλσι παίζουν αρκετά ποδοσφαιρικά ινδάλματα της εποχής, παίκτες που συνόδευσαν τα χρόνια εκείνων που σήμερα είναι κοντά στα τριάντα.

Άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι, κάποιας... ηλικίας θα ξαναθυμηθούν τους ήρωες των παιδικών χρόνων τους, άλλοι ,νεότεροι θα μάθουν τι γινόταν στα πρώιμα στάδια του θεσμού. Ομάδες, γήπεδα, προπονητές, σκόρερ, όλοι οι παίκτες με ονοματεπώνυμο, θα μπορούσαν να αποτελούν ολόκληρο βιβλίο. Η ξενάγηση στο μαγικό κόσμο της διοργάνωσης αρχίζει!

Μπείτε στο www.pamesports.gr  και διαβάστε τα ζευγάρια των τελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v