Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G8: Μέτρα για τον περιορισμό της κρίσης στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή κρίση και τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειές της και να μην μεταδοθεί περαιτέρω συζητήθηκαν εκτενώς από την G8.

  • Real.gr
G8: Μέτρα για τον περιορισμό της κρίσης στην Ευρώπη
Την ισορροπία ανάμεσα στην δημοσιονομική σταθεροποίηση και την ανάπτυξη προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη φόρμουλα για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση εξέτασαν οι ηγέτες της G8.

Η κρίση στην ευρωζώνη υπήρξε μείζον ζήτημα συζήτησης των ηγετών των 8 πιο ανεπτυγμένων κρατών και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κοινός τόπος όλων των μερών ήταν να εξευρεθεί λύση προκειμένου οι ευρωπαϊκές χώρες να ελαχιστοποιήσουν τη «μόλυνσή» τους από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη μέσω της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Φρόμαν, υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, οι ηγέτες της G8 δεν είναι διαιρεμένοι ανάμεσα στη λιτότητα ή τις δημόσιες δαπάνες, λέγοντας πως σημείωσαν τη σημασία να εξισορροπηθούν τα δύο.

«Ορισμένοι ηγέτες μίλησαν για ιδέες που μπορεί να επιδιώξουν στο πλαίσιο της δομικής μεταρρύθμισής τους και για άλλη ημερήσια διάταξη προσανατολισμένη στην ανάπτυξη», είπε ο Φρόμαν.

Ένας άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Μπεν Ρόουντς, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομάμα θα έχει διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Καμπ Ντέιβιντ μετά τη λήξη της συνόδου της G8 (απόγευμα Σαββάτου, τοπική ώρα) και προτού ο Ομπάμα ξεκινήσει για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Ο Ομπάμα και η Μέρκελ είχαν επίσης ανεπίσημες συνομιλίες στο περιθώριο συνεδριών της G8 το απόγευμα της Παρασκευής καθώς και το Σάββατο, είπε ο Ρόουντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v