Προθεσμία από την Ε.Ε. στην Google

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χ.Αλμούνια έστειλε επιστολή-προειδοποίηση στη Google να λάβει μέτρα «τις επόμενες εβδομάδες» ώστε να αλλάξει επιχειρηματικές πρακτικές της για τις οποίες διαμαρτύρονται ανταγωνιστές της.

  • Real.gr
Προθεσμία από την Ε.Ε. στην Google
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας Google Έρικ Σμιτ για να τον προειδοποιήσει να λάβει μέτρα «τις επόμενες εβδομάδες» ώστε να αλλάξει επιχειρηματικές πρακτικές της για τις οποίες διαμαρτύρονται ανταγωνιστές της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε στην περίπτωση που η Google συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της να ολοκληρώσει την έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 έπειτα από πολλές καταγγελίες εναντίον της, κυρίως από την αντίπαλό της Microsoft. Στην αντίθετη περίπτωση η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος, όπως εξήγησε σήμερα ο Αλμούνια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η Google πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές της καθώς στις αναζητήσεις δίνει προτεραιότητα στους δικούς της συνδέσμους (links), αντιγράφει περιεχόμενο από αντιπάλους της και συνοδεύει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων με διαφημίσεις.

Η Google πρέπει να απαντήσει «μέσα σε μερικές εβδομάδες» στις προτάσεις για τη διευθέτηση των θεμάτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο Αλμούνια. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το τελικό «πακέτο διορθώσεων» που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των μονοπωλιακών τακτικών.

Ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξουν σε συμφωνία, η ΕΕ θα εξακολουθήσει τις έρευνές της εναντίον της Google σχετικά με άλλα ζητήματα ανταγωνισμού, διευκρίνισε ο Αλμούνια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v