Νέο επεισόδιο εθνοτικής βίας στο Κόσοβο

 Άγνωστοι πυρπόλησαν δύο κατοικίες Σέρβων προσφύγων σε χωριό του Κοσόβου

  • Real.gr
Νέο επεισόδιο εθνοτικής βίας στο Κόσοβο
Νέο επεισόδιο εθνοτικής βία σημειώθηκε χθε ςτη νύχτα σε χωρίο του Κοσόβου, όταν άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν τα μεσάνυχτα δύο κατοικίες Σέρβων επαναπατρισθέντων προσφύγων στο χωριό Ντρένοβατς του δήμου Κλίνα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κοσόβου.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τα σπίτια των προσφύγων , οι οποίοι όμως δεν ήταν μέσα την ώρα της επίθεσης.

Ο κάτοικος του Ντρένοβατς Νέναντ Στάσιτς δήλωσε «οι δράστες πυρπόλησαν τα σπίτια για να στείλουν μήνυμα στους Σέρβους ότι η θέση τους δεν είναι στο Κόσοβο».

«Την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε η ανέγερση 12 κατοικιών για Σέρβους πρόσφυγες που σκοπεύουν να επιστρέψουν. Το επεισόδιο αυτό όμως ήταν μήνυμα προς τους ανθρώπους αυτούς ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι» υποστήριξε ο κάτοικος του χωριού.
.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσόβου καταδίκασε το επεισόδιο, με ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι πρόκειται «για εμπρησμό και πρόκληση γενικού κινδύνου» και ότι την υπόθεση διερευνούν η περιφερειακή αστυνομική μονάδα του Πετς και εγκληματολόγοι.

Επιπλέον το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσόβου κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

«Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες να ζημιώσουν τις προσπάθειες των θεσμών του Κοσόβου για οικοδόμηση ανεκτικής κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από πολιτικές, θρησκευτικές πεποιθήσεις και εθνικότητες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v