Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπολογιστές που μαθαίνουν οραματίζεται η Intel

Η Intel είναι εδώ και πολλά χρόνια ο Νο1 κατασκευαστής επεξεργαστών για υπολογιστές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αδιαφορεί για την υπόλοιπη αγορά τεχνολογίας.

  • Real.gr
Υπολογιστές που μαθαίνουν οραματίζεται η Intel
Η Intel είναι εδώ και πολλά χρόνια ο Νο1 κατασκευαστής επεξεργαστών για υπολογιστές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αδιαφορεί για την υπόλοιπη αγορά τεχνολογίας. Στελέχη της εταιρείας περιέγραψαν πρόσφατα το όραμά τους για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν.

Ο Justin Rattner, CTO της Intel, είπε πρόσφατα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ισραήλ: «Παρά το όνομά τους, τα 'έξυπνα' κινητά είναι μάλλον χαζά. Το smartphone μου δεν ξέρει για μένα τίποτα περισσότερο απ' ό,τι ήξερε όταν το αγόρασα [...] οι συσκευές πρέπει να μας γνωρίσουν ως άτομα, να προσαρμοστούν σε μας».

Η νέα πρωτοβουλία της Intel έχει ως στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών που θα μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά και θα προσαρμόζονται σ' αυτή με βάση την προηγούμενη εμπειρία.

Για παράδειγμα, αν κάποιος αφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι, το smartphone θα σημειώσει ώρα και μέρος και θα κάνει μια σχετική υπενθύμιση την επόμενη φορά.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για την ανάπτυξη software επόμενης γενιάς. Από πλευράς hardware η τεχνολογία υπάρχει, οπότε μένει να δημιουργηθούν οι εφαρμογές εκείνες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι καμιά τρομερή ιδέα, καθώς πολλές εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι, όμως, ενθαρρυντικό που βλέπουμε έναν τόσο μεγάλο όμιλο -όπως η Intel- να δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο.

Οι πρώτες συσκευές που θα μαθαίνουν με βάση την ανθρώπινη συμπεριφορά θα εμφανιστούν το 2014 ή 2015. Σε πέντε χρόνια από σήμερα "όλες οι ανθρώπινες αισθήσεις θα βρίσκονται στους υπολογιστές", λένε στελέχη της Intel.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v