Αγνοούνται οι Λιβανέζοι προσκυνητές που είχαν απαχθεί στη Συρία

Οι Λιβανέζοι όμηροι δεν βρίσκονται στην Τουρκία, λέει τουρκική διπλωματική πηγή - Ανέβαλλε το ταξίδι του στη Τουρκία ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

  • Real.gr
Αγνοούνται οι Λιβανέζοι προσκυνητές που είχαν απαχθεί στη Συρία
Σύγχυση επικρατεί για την τύχη των 23 σιιτών Λιβανέζων προσκυνητών που είχαν απαχθεί στις 22 Μαΐου από τη Συρία και εχθές ανακοινώθηκε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Σήμερα, τουρκική διπλωματική πηγή διέψευσε την είδηση δηλώνοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, υπάρχει σύγχυση».

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά του ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Τουρκία. «Ήταν προγραμματισμένο να μεταβώ σήμερα (Σάββατο) στην Τουρκία για να ευχαριστήσω (τις αρχές) με την προϋπόθεση ότι οι όμηροι θα είχαν αφεθεί ελεύθεροι», σημείωσε ο Μικάτι.

«Αποφάσισα να αναβάλλω την επίσκεψη για μια μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές και οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των Λιβανέζων συνεχίζονται», πρόσθεσε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι έλαβε την απόφασή του σε συνεργασία με την Άγκυρα.

Το πρακτορείο ANI του Λιβάνου μετέδωσε την Τρίτη την είδηση της απαγωγής από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στο Χαλέπι 23 Λιβανέζων που επέστρεφαν στη χώρα τους από το Ιράν. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή.

Η επιστροφή των προσκυνητών στη χώρα τους, που ήταν προγραμματισμένη για χθες Παρασκευή το βράδυ, καθυστέρησε για «επιμελητειακούς λόγους», όπως είχε δηλώσει χθες βράδυ ο λιβανέζος υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ, προσθέτοντας ότι οι 13 Λιβανέζοι βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

«Είναι καλά, αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση εξαιτίας επιμελητειακών προβλημάτων», είχε προσθέσει ο Σαρμπέλ, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες. «Ενδέχεται να ανακρίνονται (από τις τουρκικές αρχές)», είχε σημειώσει.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v