Ζωή μέσα στη χλιδή για τη Βίκη Σταμάτη

Πολυτελή βίο με ψώνια χιλιάδων ευρώ σε γνωστά καταστήματα του Κολωνακίου, αλλά και σε μπουτίκ του εξωτερικού έκανε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μίσθωνε οροφοδιαμέρισμα στο Κολωνάκι 135 τετραγωνικών έναντι € 1825.

Ζωή μέσα στη χλιδή για τη Βίκη Σταμάτη
Πολυτελή βίο με ψώνια χιλιάδων ευρώ για ρούχα και αξεσουάρ σε γνωστά καταστήματα του Κολωνακίου και της Κηφισιάς, αλλά και σε μπουτίκ του εξωτερικού έκανε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μίσθωνε οροφοδιαμέρισμα στο Κολωνάκι 135 τετραγωνικών έναντι 1825 ευρώ μηνιαίως το 2004.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο μισθωτήριο, το διαμέρισμα το οποίο ανήκει στο ίδρυμα Γουλανδρή έχει σαλονοτραπεζαρία, δύο κοιτώνες, λουτρό, κουζίνα, ντους, βεράντα και θέση πάρκινγκ.

Τα παραστατικά για τα έξοδά και τις κινήσεις της κ. Σταμάτη που περιλαμβάνονται στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι αναρίθμητα και μαρτυρούν έναν πολυτελέστατο βίο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η κ. Σταμάτη, για ένα παντελόνι και μια ζακέτα κατέβαλε στην μπουτίκ του Stefani Ricci στο Μονακό 2.520 ευρώ ενώ έλαβε και πληροφορίες για τις διευθύνσεις της μπουτίκ και του σπα που διατηρεί ο οίκος στην Φλωρεντία.

Παράλληλα , σε διάστημα 15 ημερών από τις 30.6 2003 μέχρι και τις 15 .7, όπως προκύπτει από την κίνηση της πιστωτικής της κάρτας που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας UBS η κ. Σταμάτη εμφανίζεται να δαπανά 52.795 ελβετι8κά φράγκα σε καταστήματα ρούχων και κοσμηματοπωλεία.

Ενδεικτικά η κ. Σταμάτη εμφανίζεται να καταβάλει 7.500 ευρώ σε κατάστημα ρούχων στην Κηφισιά, 5.648 ευρώ σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι, 2.950 ευρώ σε κοσμηματοπωλείο της ίδια περιοχής .

Ιλιγγιώδη είναι και τα ποσά που καταγράφονται σε δακτυλογραφημένη λίστα που αφορά τις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το 2006 μέχρι το 2008. Στην λίστα αυτή καταγράφονται τα ονόματα των συνεργείων και τα ποσά που δόθηκαν ανά έτος. Συνολικά το 2006 κατεβλήθησαν 169.739 ευρώ, το 2007 233.330 ευρώ και το 2008 46.150 ευρώ, ενώ συνολικά το κόστος των εργασιών για την τριετία έφτασε τα 449.219 ευρώ.

Εντωμεταξύ, στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, πέραν του πλούσιου "εξοδολογίου" της συζύγου του, κατασχέθηκε ένα έγγραφο στο οποίο καταγράφεται η σύνθεση του Αρείου Πάγου, τιμολόγιο τριήμερης διαμονής ( 18-20.4.2009) για δύο άτομα στο Nafplia Palace, συνολικής αξίας 2.447 ευρώ αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού.

Σε μία από τις σημειώσεις υπάρχει η ένδειξη "επείγον" και αναφέρεται:

"Έρχομαι τώρα, κάθε ώρα σήμερα στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου να βρούμε τρόπους διασφάλισης όσων συμφωνήσαμε και βάσει όσων μου είχες πει για διακίνηση και επιστροφή μέχρι και 31.5.... Η ανατροπή .... αυτής της πρώτης συμφωνίας ανάληψης και διακίνησης βιβλίων....."

Τέλος υπάρχει μια σημείωση που πιθανότατα κράτησε ο πρώην υπουργός κατά την συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε αυτή αναφέρεται : "Εισροή χρημάτων από την Morelia Trading SA σε λογαριασμούς της Torcaso στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα ..... πληρωμή της Ferrostall ... δωροδοκία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v