Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνω κάτω η Ιταλία με τα στημένα

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για στα «στημένα» στην Ιταλία με αποτέλεσμα να πάρει θέση και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

  • Real.gr
Άνω κάτω η Ιταλία με τα στημένα
Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για στα «στημένα» στην Ιταλία με αποτέλεσμα να πάρει θέση και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ανασταλεί το άθλημα στις επαγγελματικές κατηγορίες για 2-3 χρόνια. Με στόχο να καθαρίσει το… τοπίο και να γίνει μια νέα αρχή!

Το νέο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη γειτονική χώρα, πλήττοντας και την εθνική ομάδας, καθώς έφοδος της αστυνομίας για συλλήψεις έγινε και στον χώρο που προπονείται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας.

«Είναι ιδιαιτέρως λυπηρό, όταν ένας κόσμος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι μια έκφραση των υψηλότερων αξιών, αθλητισμός, νεότητα, συναγωνισμός, δικαιοσύνη, φαίνεται ότι είναι ένας σωρός από ακάθαρτο παιχνίδι, ψεύδη και δημαγωγία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο Μάριο Μόντι και κατέληξε: «Αυτή δεν είναι μια κυβερνητική πρόταση, αλλά αναρωτιέμαι αν δεν θα ήταν καλή ιδέα να διακόψουμε το παιχνίδι για δύο ή τρία χρόνια».

Να αναφέρουμε πως ο Μάριο Μόντι συναντήθηκε στην «αιώνια» πόλη με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης μίλησε και για το νέο σκάνδαλο με «στημένα» ματς στην Ιταλία… Να θυμίσουμε πως στο νέο σκάνδαλο με τα στημένα έχουν εμπλακεί και τα ονόματα διεθνών παικτών, όπως ο Ντομένικο Κρισίτο, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή της Ιταλίας για το Euro!

Την ίδια ώρα ο ιταλικός Τύπος συνεχίζιε τις αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο θέμα, και ο πρόεδρος της Σιένα, Μάσιμο Μετζαρόμα, φέρεται να είχε ζητήσει από τους παίκτες του να χάσουν ένα παιχνίδι! Αναφέρεται πως το έκανε αυτό, επειδή ήθελε να στοιχηματίσει κόντρα στην ίδια του την ομάδα. Αυτό φέρεται να υποστήριξε ο πρώην άσος της ιταλικής ομάδας Φίλιπο Καρόμπιο στην Εισαγγελία της Κρεμόνα. Μιλάμε για την σεζόν 2010-11, όταν προπονητής της Σιένα ήταν ο νυν τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.

Διαβάστε την κατάθεση του Μάσιμο Μετζαρόμα, η οποία έχει διαρρεύσει στον ιταλικό Τύπο: «Μερικές ημέρες πριν από το παιχνίδι Σιένα-Βαρέζε ο Φερντινάντο Κόπολα (είναι πρώην γκολκίπερ της Σίενα) μπήκε στα αποδυτήρια και μας είπε ότι λίγο πριν, έξω από τα αποδυτήρια, τον πλησίασε ένας άνθρωπος του προέδρου και τον ρώτησε αν υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε το παιχνίδι.

Αυτό το άτομο -το όνομα του οποίου μου είχε πει ο Κόπολα αλλά δεν θυμάμαι- του είχε πει ότι ο πρόεδρος σκόπευε να στοιχηματίσει ή είχε στοιχηματίσει στην ήττα μας. Αναφέρομαι στον πρόεδρο Μετζαρόμα. Η ομάδα ήταν κατηγορηματικά αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε στον Κόπολα να πει στον μεσάζοντα πως δεν ήθελε να το αναφέρει στην ομάδα από τη στιγμή που δεν ήταν και αυτός σύμφωνος. Ο Κόπολα δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στο στήσιμο του αγώνα. Στη συνέχεια έμαθα από τον Στελίνι (βοηθός του Αντόνιο Κόντε εκείνη την εποχή) πως η ίδια πρόταση είχε γίνει από τον Μετζαρόμα και στο τεχνικό τιμ και ότι την απέρριψαν. Ήταν η πρώτη φορά που μας είχε διατυπωθεί τέτοια επιθυμία από πλευράς προέδρου»!

Εν τω μεταξύ στα ονόματα που μπλέκονται με τα «στημένα» προστέθηκε και αυτό του Κριστιάν Βιέρι, αφού ο πρώην άσος είναι μέσα στους υπόπτους… Φέρει να έχει παίξει ένα μεγάλο ποσό, σε ματς που ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Βιέρι θα κληθεί από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος του «Μπόμπο», Ντανιλο Μποντζόρνο, και ανέφερε πως ο πελάτης του είναι αθώος. «Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προασπίσει το όνομά του και να αποδείξει πως είναι αθώος», δήλωσε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v