Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία

Δεν προβλέπεται να ληφθεί κάποιο δραστικό μέτρο εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, παρά την ολοφάνερη πλέον αποτυχία του σχεδίου Ανάν.

  • Real.gr
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία
Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εκτιμηθεί η έως τώρα πορεία του ειρηνευτικού σχεδίου αλλά και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του Οργανισμού, απέναντι στην συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σφαγή στη Χούλα, και εν μέσω δεκάδων θανάτων καθημερινά, ιοι πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του ΣΑ άκουσαν τον απολογισμό του Ζαν-Μαρί Γκεενό, αναπληρωτή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν για την δολοφονία των 108 αμάχων στη Χούλα και την σημερινή ανακάλυψη των 13 πτωμάτων που φαίνεται να εκτελέστηκαν.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, ο Γκεενό υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει "μια πραγματική πολιτική διαδικασία για να σταματήσει ο κύκλος βίας στη Συρία" ενώ ο πρεσβευτής της Γερμανίας στον ΟΗΕ, Πέτερ Βίτιγκ, εξέφρασε την ελπίδα η σφαγή της Χούλα "να ανοίξει τα μάτια ορισμένων χωρών μελών", σε μια έμμεση αναφορά του στη Μόσχα και το Πεκίνο που εξακολουθούν να προστατεύουν το συριακό καθεστώς, μπλοκάροντας τις πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της Δαμασκού.



Παρόλα αυτά, δεν προβλέπεται να ληφθεί κάποιο δραστικό μέτρο εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, παρά την ολοφάνερη πλέον αποτυχία του σχεδίου Ανάν.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v