Α. Τσίπρας «Ψεύτικο το μνημόνιο ή χρεοκοπία»

(VIDEO) «Κόμματα της διαπλοκής» χαρακτήρισε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Α. Τσίπρας σε ομιλία του στην Κερατέα.

  • Real.gr
Α. Τσίπρας «Ψεύτικο το μνημόνιο ή χρεοκοπία»
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία είναι «ένας ψεύτικος και σκόπιμος εκβιασμός». «Γι’ αυτό το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Α. Τσίπρας.

Ζήτησε ισχυρή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. «Στις 7 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς - η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - με τον ελληνικό λαό. Αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε τόσο στην ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως τα δύο κόμματα «βούλιαξαν την χώρα». «Ξαναμαζεύτηκε το πλήρωμα που βούλιαξε τη χώρα στην τεράστια ξέρα των ελλειμμάτων και του χρέους. Και φιλοδοξεί για μία ακόμα κρουαζιέρα τρόμου. Αυτήν τη φορά, την κρουαζιέρα της οριστικής χρεοκοπίας του λαού και του τόπου. Και, ακριβώς, επειδή αντιπαρατίθεται η ΝΔ με το λαό, προσπαθεί να τον διαιρέσει. Για να τον νικήσει. Προσπαθεί να επαναφέρει από το βαθύ και σκοτεινό παρελθόν του τόπου ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές που ένα μόνο στόχο εξυπηρετούν: να κρύψουν το Μνημόνιο».



Επίσης ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ του κου Βενιζέλου, έχει στόχο υπαρξιακό να ξανακυβερνήσει σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου. Μοναδικός υπαρξιακός τους στόχος είναι να ξαναγίνουν υπουργοί, ο κος Βενιζέλος, ο κος Λοβέρδος, η κα Διαμαντοπούλου, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Τους ξεκαθαρίζουμε : Μην αναμένετε αυτό να συμβεί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχετε σύνδρομο στέρησης εξουσίας και δε μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας μακριά από υπουργικούς θώκους, δεν έχετε παρά να ψηφίσετε το κο Σαμαρά και τη ΝΔ που είναι έτοιμοι να σας τους προσφέρουν αν έρθουν πρώτοι στις 17 Ιούνη.»

Αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια που είχαν γίνει στην Κερατέα για την δημιουργία ΧΥΤΑ. «Και το σημαντικό πρόβλημα εδώ είναι ότι όποια και αν ήταν η πολιτική που επελέγη για την διαχείριση των απορριμμάτων, επεχείρησαν να την επιβάλλουν με το ζόρι, και με αδιανόητη καταστολή. Αυτά τα έκαναν μόνο οι χούντες της Λατινικής Αμερικής στους ινδιάνους. Σε ευρωπαϊκές χώρες δεν γίνονται.»





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v