Άρχισε στις Βρυξέλλες ο διάλογος ΕΕ – Κοσόβου

Στο επίκεντρο των συζητήσεων το κράτος δικαίου και η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος

  • Real.gr
Άρχισε στις Βρυξέλλες ο διάλογος ΕΕ – Κοσόβου
Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Κοσόβου μετέβη χθες στις Βρυξέλλες για να αρχίσει διαρθρωτικό διάλογο με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέματα το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η αντιπροσωπεία της Πρίστινας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Δικαιοσύνης Χαϊρουντίν Κούτσι, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε και την Επίτροπο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ.

Ο διαρθρωτικός διάλογος ΕΕ-Κοσόβου ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους με πρωτοβουλία του κ. Φούλε, ο οποίος πρότεινε συνομιλίες με τις αρχές της Πρίστινας, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν το κράτος δικαίου και του οργανωμένου εγκλήματος. Τα προβλήματα, σύμφωνα με εκτίμηση του Επιτρόπου της ΕΕ, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, επιβαρύνουν όλη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Εκτός από τον κ. Κούτσι, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Ένταξης στην ΕΕ, Μπαϊράμ Ρετζέπι και Φλόρα Τσιτάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v