Ευ.Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Real.gr
Ευ.Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό
Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του, με αντιφατικές δηλώσεις, προσπαθούσαν να συγκαλύψουν. Έθεσε στον λαό, το αλαζονικό και τυφλό δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" και οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε, ανοικτά και καθαρά, υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης» και επισήμανε ότι, έτσι, «δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, που φέρνει σε απομόνωση τη χώρα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης, χωρίς καμία αίσθηση των συσχετισμών στην Ευρώπη». Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «μέσα από μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αντιφάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί τις επιμέρους προτάσεις του στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να μας καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου».

Είπε, ακόμη, πως βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση ότι η δανειακή σύμβαση μας οδηγεί εκτός ευρώ άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλοντας εμείς, μονομερώς, τη δανειακή σύμβαση, κάτι που χαρακτήρισε ως «σόφισμα της καταστροφής και δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της Αριστεράς, «διακήρυξε την πιο συντηρητική και κρατικιστική πολιτική, που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος Έλληνας, που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και τη διαπλοκή». Συμπλήρωσε, δε, ότι η χειρότερη μορφή διαπλοκής είναι αυτή που ποντάρει στο πολιτικό αδιέξοδο για να αγοράσει φτηνά τη δημόσια περιουσία.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά οξύ το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μετά τις 17 Ιουνίου» τόνισε και μίλησε για σκηνικό τεχνητής πόλωσης, που επιχειρείται να στηθεί ανάμεσα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και τη ΝΔ, κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί καρικατούρα δικομματισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι, μετά τη σημερινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τις χτεσινές προτάσεις της ΝΔ, η πρόταση του Κινήματος για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης αναδεικνύεται ως «η μόνη εφικτή προοδευτική και ασφαλής εθνική στρατηγική». Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι μπροστά σε αυτή την «αδιέξοδη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει πάλι σε ακυβερνησία», υπάρχει μια λύση, η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, «που, με την πρότασή του, λειτουργεί ως εγγυητής και καταλύτης για την εφαρμογή της μόνης εθνικής στρατηγικής».

Θέτοντας το «πραγματικό» δίλλημα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό έγκειται στο «να παίζουμε με την τύχη της χώρας ή να κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν ξανά το συμφέρον της οικογένειάς τους και της πατρίδας και να πράξουν αναλόγως.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαδοχικές συναντήσεις, στα γραφεία του Κινήματος, με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v