Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις υπερχρεωμένες της τράπεζες θέλει η Ιρλανδία

Λύση στην υπερχρέωση μεγάλων τραπεζών της χώρας του πρέπει να περιλάβει η πανευρωπαϊκή συμφωνία για τις τράπεζες, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Κένι.

  • Real.gr
Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις υπερχρεωμένες της τράπεζες θέλει η Ιρλανδία
«Ο τραπεζικός τομέας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει νέο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο όμως να διακρίνεται για τη βιωσιμότητα του, οποιαδήποτε δε λύση σεαυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συμπεριλάβει την επίλυση του θέματος των μεγάλων χρεών, που έχουν ιρλανδικές τράπεζες», τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

«Η εξελισσόμενη κατάσταση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, χρειάζεται μια βιώσιμη λύση. Η μεγάλη χρέωση που έχουν ιρλανδικές τράπεζες αποτελεί το ένα σκέλος αυτής της βιώσιμης λύσης», τόνισε ο πρωθυπουργός 'Εντα Κένι.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συνολικό χρέος των ιρλανδικών τραπεζών -εκτιμάται - ότι έχει ήδη φθάσει περίπου στα 30 δισ.ευρώ, εγείροντας την επιτακτική ανάγκη για την εξεύρεση του τρόπου της αναχρηματοδότησής του.

Σχετικώς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, 'Ιμον Γκίλμορ προέτρεψε η λύση, που τελικά θα δοθεί «να προβλέπει ένα "ευρύ" χρονικό πλαίσιο, και να είναι επίσης εφαρμόσιμη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v