Απαρνιούνται τη βασίλισσά τους...

Οι φοιτητές της Οξφόρδης «επαναστάτησαν» κατά του ελιτισμού που εκπροσωπεί η Ελισάβετ.

  • Real.gr
Απαρνιούνται τη βασίλισσά τους...
Μπορεί ολόκληρη η Βρετανία αλλά και οι χώρες που ανήκουν στη μοναρχία να γιορτάζουν αυτό το σαββατοκύριακο το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, ωστόσο δεν είναι όλοι οι Βρετανοί υπέρμαχοι του θεσμού.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χαρακτηρίστηκαν «αντεθνιστές υποκριτές», καθώς αρνήθηκαν να κρεμάσουν πορτρέτο της Ελισάβετ με τη δικαιολογία ότι γεννήθηκε μέσα στα προνόμια. Μερίδα φοιτητών του Κολεγίου Κεμπλ ήθελαν να δαπανήσουν περίπου 350 ευρώ για ένα πορτρέτο της Αυτής Μεγαλειότητος για να γιορτάσουν τη Διαμαντένια Επέτειο. Ωστόσο, μέλη του κολεγίου ψήφισαν κατά της αγοράς γιατί -όπως ισχυρίστηκαν- έτσι προωθείται ο ελιτισμός.

Εκπρόσωπος των φοιτητών υπερασπίστηκε την απόφαση, λέγοντας: «Πιστεύω ότι κάποιοι είδαν το πορτρέτο ως αιτία διχασμού. Το γενικό αίσθημα είναι ότι ήδη έχουν γίνει αρκετά για να τιμηθεί το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Αυτής Μεγαλειότητος». Άλλος σπουδαστής του Κολεγίου τόνισε: «Σχεδόν 350 ευρώ για να στηρίξεις κάποιον που έχει γεννηθεί σε συγκεκριμένη οικογένεια δεν είναι διαχείριση χρημάτων! Η βασιλική οικογένεια δεν κάνει τίποτα από το να κάθεται στη θεσούλα της και να χαιρετά τον κόσμο. Δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους και απλώς ζουν με τα λεφτά των προγόνων τους.
Επίσης, υπάρχουν πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό και δεν είναι δίκαιο να τους επιβάλουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική με την οποία δεν συμφωνούν».

Δεκαεπτά φοιτητές εξεδήλωσαν την επιθυμία να αγοράσουν το πορτρέτο και 54 καταψήφισαν την πρόταση. Στην αντίθετη πλευρά, των εθνικιστών, που ήθελαν πραγματικά να αγοράσουν αυτό το πορτρέτο, ένας φοιτητής εξέφρασε την οργή του για την απόφαση: «Πρότεινα την κίνηση αυτή καθώς αισθάνθηκα πως σ’ αυτήν τη χρονιά του Ιωβηλαίου είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ένδοξη υπηρεσία που προσέφερε η βασίλισσα στη χώρα. Την καταψήφισαν γιατί τη θεώρησαν διχαστική. Λυπήθηκα πολύ καθώς το κολέγιό μας έδειξε ότι απέχει θλιβερά από τον βρετανικό λαό που το 80% υποστηρίζει ένθερμα τη μοναρχία».

Από άλλο κολέγιο, φοιτητής ανέφερε: «Έχουν γίνει περίγελος στο πανεπιστήμιο. Πώς μπορούν να έχουν το θράσος να λένε ότι το απέρριψαν επειδή η βασίλισσα γεννήθηκε σε προνομιούχα οικογένεια! Είναι εντελώς υποκριτική και αντεθνική η απόφασή τους δεδομένου του στάτους του Κεμπλ. Περίπου το 90% των φοιτητών προέρχονται από πλούσιες οικογένειες και οι περισσότεροι ζουν από τα λεφτά της οικογένειάς τους».

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v