Καραγκούνης: «Όπως στην Πορτογαλία...»

Για τις εμπειρίες από το Euro του 2004, αλλά και για τους στόχους της Εθνικής στη φετινή διοργάνωση μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης στην ιστοσελίδα της UEFA.

  • Real.gr
Καραγκούνης: «Όπως στην Πορτογαλία...»
«Γενικά μιλώντας, όταν αγωνίζεσαι σε ματς πρεμιέρας μιας διοργάνωσης, τα συναισθήματα είναι υπέροχα». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Καραγκούνης που σημείωσε το πρώτο γκολ στο Euro 2004, στην πρεμιέρα απέναντι στην Πορτογαλία, περιγράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, το πως ένιωσε το απόγευμα εκείνο και προφανώς, έχει γνώση για ό,τι λέει.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού, θυμάται τις υπέροχες μέρες στο Euro της Πορτογαλίας και προετοιμάζεται για την πρεμιέρα στο Euro 2012 απέναντι στην -και πάλι διοργανώτρια- Πολωνία.

Ήταν μια γιορτή. Ήμασταν στο πούλμαν και ο κόσμος στους δρόμους μας αποθέωνε για τη νίκη απέναντι στην διοργανώτρια Πορτογαλία και όλοι νιώθαμε υπέροχα. Εγώ δε πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που είχα πετύχει το πρώτο γκολ για την ομάδα μου αλλά και ολόκληρου του τουρνουά.

Αναφορικά με τις προβλέψεις που θέλουν την Εθνική Ελλάδος να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στη φετινή διοργάνωση, ο Γιώργος Καραγκούνης τονίζει: «Το ίδιο συνέβη και το 2004 και εμείς τελικά πήραμε το Euro. Όλα δεν είναι τίποτα παραπάνω από φτωχές θεωρίες. Δεν είναι κάτι σύνηθες για τους ειδικούς να κάνουν λάθος προβλέψεις. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Δεν περιμένουμε από τους άλλους να μας πουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι μας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι λένε αυτοί που κάνουν προβλέψεις. Είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Σε αυτό που πιστεύουμε. Κι αν πραγματικά πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της UEFA, αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο Euro που η Ελλάδα δίνει το «παρών», με τον Έλληνα μέσο να σημειώνει σχετικά: «Ο βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις».

«Σίγουρα υπάρχει πίεση από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι παίζουμε στην τελική φάση και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μας, τόσο στην Ελλάδα άλλα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζουμε στο παιχνίδι της πρεμιέρας κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη περισσότερη προβολή. Χωρίς καμία αμφιβολία θα υπάρχει πίεση και στρες, ωστόσο αυτό θα το αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα...».

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα παίξει απέναντι στους διοργανωτές οι οποίοι θα έχουν θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους, δηλώνει: «Δεν παραβλέπουμε ότι η Πολωνία θα αγωνιστεί μπροστά σε 50.000 οπαδούς της. Ωστόσο πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, παρά το γεγονός ότι θα παίζουμε "εκτός έδρας". Γνωρίζουμε επίσης ότι όλοι οι Έλληνες θα παρακολουθούν το παιχνίδι και εμείς θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες».

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, παρά τις δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τους διοργανωτές, αυτό είναι σίγουρο», καταλήγει με τον συντάκτη του άρθρου να σχολιάζει σχετικά: «Όχι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο, από τη στιγμή δε που ο Καραγκούνης το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ακόμη μια φορά».


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v