Παρέμβαση της ΕΕ για τις ελευθερίες στη Ρωσία

Έρευνες στα σπίτια ακτιβιστών κάνουν οι ρωσικές αρχές - Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

  • Real.gr
Παρέμβαση της ΕΕ για τις ελευθερίες στη Ρωσία
Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες πληροφορίες του Τύπου, ότι οι αστυνομικές αρχές της Ρωσίας διεξάγουν έρευνες σε σπίτια ακτιβιστών που ετοιμάζουν μεγάλη διαδήλωση στη Μόσχα, ο Γ.Γ. του Συμβουλίου τής Ευρώπης, Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, επέστησε την προσοχή της Ρωσικής Κυβέρνησης στο ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα συμμετοχής σε ειρηνικές διαδηλώσεις.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολουθεί στενά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αρχές στη Ρωσία, το δικαίωμα τής ελευθερίας τού συνέρχεσθαι, υπογράμμισε και ανέφερε ότι απέστειλε ήδη, επιστολή στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Λαβρόφ, με την οποία ζητά λεπτομέρειες για το νέο νόμο που προωθείται στη Ρωσία, σχετικά με τις διαδηλώσεις.

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου και θα πρέπει να προστατεύσει και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ειρηνική διαδήλωση, κατέληξε ο κ. Ζάγκλαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v