Αισιοδοξεί το Ιράν για τις διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Σαλάχι εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβααση των συνομιλιών με τις Μεγάλες Δυνάμεις.

  • Real.gr
Αισιοδοξεί το Ιράν για τις διαπραγματεύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις διεθνείς δυνάμεις είναι στο σωστό δρόμο κι εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμά τους.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο Σαλεχί στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη μαζί με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Μερικές φορές η διαδικασία επιβραδύνεται και ορισμένες φορές επιταχύνεται, αλλά συνολικά είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα», συνέχισε.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πλευρά του, ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι το Ιράν θέλει να «εξευρεθούν λύσεις» στην κρίση σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε εξάλλου και με τον ιρανό διαπραγματευτή Σαΐντ Τζαλιλί. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και το Ιράν επαναλαμβάνονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v