Στο σφυρί τα ρούχα της χήρας βασίλισσας

Ξαφνικά ο λατρεμένος σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και η βασίλισσα Βικτόρια έπεσε σε βαρύ πένθος. ΔΕΙΤΕ τα ρούχα χηρείας της που τώρα  δημοπρατούνται...

  • Real.gr
Στο σφυρί τα ρούχα της χήρας βασίλισσας
Ξαφνικά ο λατρεμένος σύζυγός της Άλμπερτ έφυγε από τη ζωή το 1861 και η βασίλισσα Βικτόρια έπεσε σε βαρύ πένθος μέχρι και τον θάνατό της, σαράντα χρόνια αργότερα.



Ήταν τόσο μεγάλη η θλίψη της που πλέον φορούσε μόνο μαύρα και απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Τώρα, στις 30 Ιουλίου θα δημοπρατηθεί ένα ολόκληρο σετ ρούχων της, που τα φορούσε κατά τη χηρεία της. Σ' αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και μεταξωτά εσώρουχα που φέρουν επάνω το μονόγραμμά της.



Τα ρούχα χρονολογούνται στο 1885 κι αναμένεται να πιάσουν περίπου 1.000 λίρες. Τα έστειλε ανώνυμα ο ιδιοκτήτης τους στον οίκο δημοπρασιών. Ο ίδιος τα είχε αγοράσει σε ανάλογη δημοπρασία στις αρχές του 1970.





Ο Άλμπερτ πέθανε ξαφνικά από τύφο το 1861, σε ηλικία μόλις 42 ετών και η Βικτόρια κατεβλήθη από τη θλίψη της. Απέμεινε σε βαρύ πένθος μέχρι τα βαθιά γηρατειά της οπότε και η ίδια πέθανε, το 1901, σε ηλικία 82 ετών.



Προς τιμήν του αγαπημένου της συζύγου έστησε πολλά μνημεία, όπως το Royal Albert Memorial μέσα στους κήπους του Κένσιγκτον το 1876.



ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v