Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές ποινές για τα επεισόδια στο Euro

Καταδίκες και πρόστιμα για τους χούλιγκαν, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση Πολωνία-Ρωσία, την περασμένη Τρίτη.

  • Real.gr
Βαριές ποινές για τα επεισόδια στο Euro
Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαρσοβίας εκδίκασε ταχύτατα και προχώρησε στην καταδίκη μερικών εκ των 184 χούλιγκαν, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση Πολωνία-Ρωσία, την περασμένη Τρίτη. Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες καταδίκες αφορούν οκτώ κατηγορούμενους. Στους δύο εξ αυτών επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τριών μηνών, ενώ μετά την απαγγελία της ποινής τους οδηγήθηκαν απευθείας στη φυλακή.

Άλλοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως 12 μήνες, αλλά υπό όρους, ενώ καθένας από αυτούς θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 500 ζλοτ (περίπου 125 ευρώ). Άλλο Δικαστήριο της πολωνικής πρωτεύουσας, στην περιοχή Πράγκα, παρέλαβε το υλικό το οποίο σχετίζεται με άλλα άτομα που συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ρώσοι πολίτες, και αναμένει την επίσημη μετάφραση των εγγράφων τους προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η αστυνομία θα παραδώσει τις επόμενες ώρες μηνύσεις στα δικαστήρια για άλλα 125 άτομα, τα οποία επίσης κατηγορούνται για τη δημιουργία επεισοδίων καθώς και για συγκεντρώσεις χωρίς την εξουσιοδότηση των αρμόδιων αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v