Συρία: Σφοδρές μάχες στην Ντέιρ αλ Ζορ

Τουλάχιστον 11 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε βομβαρδισμούς , στην πλειοψηφία τους άμαχοι

  • Real.gr
Συρία: Σφοδρές μάχες στην Ντέιρ αλ Ζορ
 Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε με βαρύ πυροβολικό την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ σήμερα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και εκατοντάδες να τραυματιστούν. «Δύο αντάρτες ήταν ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιπες απώλειες ήταν άμαχοι» δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.

Χθες, εκατοντάδες στρατιώτες , με την υποστήριξη αρμάτων μάχης , έκαναν μια μεγάλη επιχείρηση στην πόλη για να απομακρύνουν τους αντάρτες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της επαρχίας. Οι αντικαθεστωτικοί αντιστάθηκαν στη χερσαία επίθεση του στρατού χθες με αντιαρματικές ρουκέτες με τις οποίες έπληξαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι η βία στη χώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 14.400 ανθρώπους, στην μεγάλη πλειονότητά τους άμαχους, από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, περιλαμβανομένων 2.300 οι οποίοι σκοτώθηκαν στην διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Γενικά όμως, επειδή η Συρία επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση των δημοσιογράφων από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, είναι δύσκολη η επαλήθευση των απολογισμών που δίνουν είτε οι αρχές είτε οι αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v