Κωστένογλου: «Δεν ήθελαν την Ελλάδα οι Γερμανοί»

Την χαρά που είχαν ανάγκη οι Έλληνες προσέφερε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου.

  • Real.gr
Κωστένογλου: «Δεν ήθελαν την Ελλάδα οι Γερμανοί»
Την χαρά που είχαν ανάγκη οι Έλληνες προσέφερε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου. Μιλώντας στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος, στον Γιώργο Καραγκούνη και φυσικά στην αναμέτρηση με τη Γερμανία.

«Μέσα σε αυτές τις αρνητικές συγκυρίες η παρουσία εθνικής μας στους 8, τόνωσε τον ψυχικό μας κόσμο και αυτό ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο ελληνικός λαός. Να βγει ξανά στους δρόμους, να πανηγυρίσει υπερήφανα για την εθνική ομάδα. Για ένα έθνος που βάλλεται από παντού. Αυτή η πρόκριση νομίζω ότι έχει διπλή σημασία. Πρώτα γιατί ο κόσμος επιζητούσε μια μεγάλη χαρά. Οι δύο πρώτες εμφανίσεις δεν έστειλαν το μήνυμα. Αλλά η νίκη έγινε ακόμα μεγαλύτερη, γιατί για αρκετούς, όχι για εμένα ήταν απροσδόκητη. Το πίστευα γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά η εθνική έχει εμπειρία από τέτοια μεγάλα ματς. Οπως στα προκριματικά με την Ουκρανία που μετά το 0-0 στην Ελλάδα, κατάφερε η Εθνική να κάνει το διπλό και να περάσει. Το ίδιο έγινε και τώρα αφού ήταν το αουτσάιντερ. Η Ρωσία έδειχνε ότι θα προχωρούσε πολύ. Είναι μια ομάδα της λογικής. Την εθνική μας ομάδα πρέπει να την αξιολογήσουμε με βασικό άξονα την ψυχή. Η Ελλάδα όταν προηγείται έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει και το παιχνίδι».

Για τις επιλογές του Ρώσου τεχνικού να παίξει με τη μπάλα ψηλά: «Κατά την εξέλιξη ενός αγώνα μεταφέρεται άγχος στον προπονητή, δεν παίρνεις καλές αποφάσεις και πιστεύεις ότι γεμίζοντας την περιοχή θα πετύχεις ένα γκολ. Δεν ήταν σε καλή μέρα ο κ. Αντβοκάατ. Αντίθετα εμείς είμασταν σε καλή μέρα, όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και η Ρωσία ουσιαστικά με το ψηλό παιχνίδι δεν μας έκανε φάσεις».

Για τον Φερνάντο Σάντος:
«Στον Σάντος ασκήθηκε κριτική, κανείς δεν συνυπολόγισε ότι πραγματικά βρέθηκε σε δύσκολη θέση γιατί ξεκινήσαμε και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με πολλές αρνητικές συγκυρίες. Τραυματισμούς που γνωρίζουμε, κακή διαιτησία που πήγε να καθορίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Να βρεθεί πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ και στα δύο παιχνίδια. Είδατε ότι η Ρωσία, ποιοτική ομάδα, δέχτηκε το γκολ και έχασε την ανάπτυξή της. Ηταν μονότονος και αναχρονιστικός. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και στα τρία παιχνίδια οι αλλαγές του Σάντος ήταν εύστοχες. Και με την Πολωνία σε καθοριστικό χρόνο και καθοριστικές ως προς τα πρόσωπα».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη: «Του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως σε όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως στον Γιώργο γιατί ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είχε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Με επιμονή και υπομονή κέρδισε χρόνο στο δεύτερο γύρο και διατηρήθηκε επάξια στην Εθνική. Ο Σάντος τον κάλεσε και ως φυσιογνωμία αφού με τον Κατσουράνη περισσότερες συμμετοχές. Ένας παίκτης που είναι άκρως επαγγελματίας. Ο πρότερος ποδοσφαιρικός του βίος, ο Γιώργος έπαιζε σε ερασιτεχνικό σωματείο και ήρθε με τους γονείς του στην Αθήνα. Και από τις ακαδημίες είχε μια αγάπη. Το ποδόσφαιρο. Είναι μια φυσιογνωμία, όπως ο Ζαγοράκης και τώρα είναι ο αρχηγός που αντιπροσωπεύει αυτή τη φήμη και την αντικατοπτρίζει πριν και κατά την εξέλιξη των αγώνων. Αυτή η ομάδα έχει το πλεονέκτημα της εξαιρετικής σχέσης που έχουν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όλοι μαζί ανεξάρτητα ποιος ξεκινάει, ποιος θα μπει αλλαγή, ακόμα και όσοι δεν παίζουν, η γενικότερη συμπεριφορά τους είναι όλοι μια ομάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερό μας όπλο και με αυτό κερδίζεις και τους Γερμανούς».

Για το ματς της Παρασκευής:
«Οι Γερμανοί είναι ένα απ' τα φαβορί. Να ξέρετε όμως ότι κατά την προσωπική μου άποψη διαισθάνομαι ότι δεν θα ήθελαν την Ελλάδα. Είμαστε ένας αντίπαλος που δεν μπορείς να έχεις δεδομένη την εξέλιξη ενός αγώνα. Θεωρώ ότι οι Γερμανοί μας φοβούνται. Είμαστε μια ομάδα που δεν πίστευε ο Λεβ ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Ρωσία. Ηταν ιδιαίτερα εγκρατής και το έβλεπες απ' τον τρόπο που εκφραζόταν. Οι Γερμανοί μας φοβούνται».

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο:
«Θεωρώ ότι η παρουσία του είναι εξαιρετική. Πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια. Σε όλα τα ματς έδειξε ότι μπορεί να έχει καλή παρουσία. Κατόρθωσε να σταματά οποιαδήποτε αντεπίθεση και στο ματς με τη Ρωσία. Αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα, δεν κάνει λάθη που το απαιτεί η θέση του, πολύ σύντομα θα έχει προτάσεις από πολύ μεγάλες ομάδες. Εύχομαι το καλύτερο για όλους και περιμένω να δω το ματς με τη Γερμανία. Επαναλαμβάνω ότι οι Γερμανοί μας φοβούνται».

Για το δίλημμα Τζαβέλλας ή Χολέμπας: «Δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Τζαβέλλας μπορεί να ανταποκριθεί περισσότερο σε αμυντικές υποχρεώσεις, η παρουσία του ήταν σταθερή και καλή. Ο Χολέμπας είναι πιο ποιοτικός στον τρόπο ανάπτυξης. Νομίζω ότι οι αποφάσεις του Σάντος ήταν εύστοχες. Είναι και οι δύο ικανοί ποδοσφαιριστές με ξεχωριστά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τώρα έτσι και αλλιώς δεν παίζει ο Χολέμπας, οπότε οδηγούμαστε στη λύση Τζαβέλλα».

ΠΗΓΗ:
www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v