Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οι αντάρτες εμποδίζουν την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών»

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι...

  • Real.gr
«Οι αντάρτες εμποδίζουν την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών»
Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι προσπαθούν να απομακρύνουν με ασφάλεια πολίτες από την πόλη Χομς και κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αυτές.

Ακτιβιστές τονίζουν ότι ο στρατός έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών της Χομς, ενώ ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, δήλωσε ότι ανησυχεί για τους πολίτες που είναι παγιδευμένοι εκεί.

Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο στρατός έχει περικυκλώσει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η οποία σφυροκοπείται από το πυροβολικό σχεδόν καθημερινά από τις αρχές Ιουνίου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε άλλες πόλεις για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τις οδομαχίες.

"Έχουν γίνει επαφές με την ηγεσία των διεθνών παρατηρητών σε συνεργασία με τις τοπικές συριακές αρχές στην πόλη Χομς για την απομάκρυνση των πολιτών αυτών", ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

"Όμως, οι προσπάθειες των παρατηρητών ήσαν ανεπιτυχείς...γιατί οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες εμπόδισαν τις προσπάθειές τους", τόνισε το υπουργείο, το οποίο κατηγόρησε τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v