Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθελοντικές δράσεις από το «Αποστολή Νερό»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η φάση της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, από το «Αποστολή Νερό» και το MEDASSET.

Εθελοντικές δράσεις από το «Αποστολή Νερό»
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), ένωσε τις δυνάμεις του για ακόμα μια χρονιά με το MEDASSET, το Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών και ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την 1η φάση της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες». Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών που έλαβαν μέρος στις δράσεις του προγράμματος.

H εκστρατεία περιελάμβανε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων. Στις δράσεις, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.400 εθελοντές των τοπικών σχολείων, φορέων, σωματείων, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, σε 8 δήμους σε όλη τη Ελλάδα.

Στα 12,6 χλμ παραλίας που καθάρισαν συμβολικά οι εθελοντές, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 1,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και 1,8 τόνοι απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο δέσμευσης της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες«, οι καθαρισμοί των ακτών θα επαναληφθούν με την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2012. Στο μεταξύ σας καλούμε να οργανώσετε το δικό σας καθαρισμό παραλίας στις περιοχές υλοποίησης της εκστρατείας και να γίνετε μέρος της λύσης!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.apostolinero.com ή το www.medasset.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v