Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο θα κοστίζουν τα tablet της Microsoft;

Μετά την αρχική παρουσίαση των Microsoft Surface, υπάρχουν ακόμη σημαντικές πληροφορίες οι οποίες δεν έγιναν γνωστές, τεχνικές και όχι μόνο.

  • Real.gr
Πόσο θα κοστίζουν τα tablet της Microsoft;
Μετά την αρχική παρουσίαση των Microsoft Surface, υπάρχουν ακόμη σημαντικές πληροφορίες οι οποίες δεν έγιναν γνωστές, τεχνικές και όχι μόνο. Από τενχικής άποψης, δε γνωρίζουμε πόσους πυρήνες θα έχουν οι επεξεργαστές, ενώ επίσης, δεν ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές στην αγορά και φυσικά τις τιμές τους.

Αυτό που αναφέρθηκε από την εταιρεία σχετικά με το κόστος, είναι πως οι τιμές θα είναι "συγκρίσιμες" με τα άλλα ARM tablet και Ultrabooks. Πηγές από τους DigiTimes, αναφέρουν πως το μοντέλο με τον επεξεργαστή Tegra 3 και τα Windows RT, θα πωλείται πάνω από 599 δολάρια.

Το Asus Transformer TF300 32GB, όπως και το Samsung Galaxy Tab 2 10.1, που θεωρούνται τα κορυφαία Android tablet PC αυτή τη στιγμή, κοστίζουν περί τα 399 δολάρια, χωρίς παρελκόμενα, ενώ το νέο iPad 32GB Wi-Fi, με την υψηλής ανάλυσης retina οθόνη, πωλείται για 599 δολάρια, επίσης χωρίς παρελκόμενα.

Η συνοδεία του καλύμματος-πληκτρολογίου και το Office RT είναι καλοδεχούμενες προσθήκες (ειδικά η πρώτη) αλλά δύσκολα θα καταφέρουν από τη Microsoft να πείσουν πολύ κόσμο στο να δώσει επιπλέον χρήματα από όσο κοστίζει το iPad, πάνω δηλαδή από 600 δολάρια.

Το Windows Surface Pro, το επαγγελματικό μοντέλο με τον Intel core i5 επεξεργαστή, υπολογίζεται πως θα πωλείται γύρω στα 799 δολάρια. Η τιμή αυτή ακούγεται ικανοποιητική για ένα PC αυτών των προδιαγραφών και είναι ακριβώς το όριο τιμής που έχει τεθεί για τα Ultabooks δεύτερης γενιάς.Αρκεί η Microsoft να προλάβει τους χρόνους πριν οι τιμές των Ultrabooks πέσουν και το προϊόν της γίνει ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό που η ίδια έθεσε.

Αυτές είναι οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής. Η Microsoft δείχνει πολύ αποφασισμένη να μπει δυναμικά στο χώρο των tablets και το ότι κατάφερε να κρατήσει το Surface project μυστικό τόσο καιρό, σημαίνει ότι του δίνει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Για το λόγο αυτό, μπορεί τελικά να ακολουθήσει και μια πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική, ώστε να καταστήσει απολύτως ανταγωνιστικά τα προϊόντα της με το λασνάρισμά τους.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v