Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Πούτιν- Αμπάς στη Βηθλεέμ

Ο προέδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ζήτησε την υποστήριξη του Ρώσου ομόλογου του για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ

  • Real.gr
Συνάντηση Πούτιν-  Αμπάς στη Βηθλεέμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στη Βηθλεέμ όπου συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμπάς ζήτησε την υποστήριξη του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,  για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ ζητώντας του να « να διοργανώσει μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη στη Μόσχα» και να βοηθήσει  «στην απελευθέρωση των 123 κρατούμενων που συνελήφθησαν πριν το 1994, τους οποίους το Ισραήλ έχει δεχθεί να απελευθερώσει, προς το παρόν όμως χωρίς να το έχει κάνει».

Από την πλευρά του ο Πούτιν χαιρέτισε «την υπεύθυνη στάση» του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας και προειδοποίησε κατά «οποιασδήποτε μονομερούς δράσης» πριν υπάρξει μια τελική διευθέτηση της διένεξης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ.

Πριν από τις συνομιλίες τους, ο ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τον Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, έχει χτιστεί εκεί όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Προτού αναχωρήσει για την Ιορδανία, ο Πούτιν αναμένεται να εγκαινιάσει ρωσικό πολιτιστικό και επιστημονικό κέντρο στην πόλη.

Χθες Δευτέρα ο Πούτιν είχε συνομιλίες με ισραηλινούς ηγέτες περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v