Διάλογο με ΔΗΜΑΡ - Οικολόγους στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Υποψίες ότι θα απουσιάσουν κορυφαία στελέχη και φόβοι ότι κάποιοι δεν θα μιλήσουν.

  • Real.gr
Διάλογο με ΔΗΜΑΡ - Οικολόγους στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Διάλογο με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους για τον «τρίτο πόλο» επιδιώκει να ανοίξει ο Ευ. Βενιζέλος στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το αν θα παραβρεθούν όλοι οι «κορυφαίοι» και κυρίως ποιοι εξ αυτών θα μιλήσουν.

«Κύριε Κουβέλη, αγαπητέ Φώτη…» είναι η πρόσκληση που απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίστοιχη είναι η πρόσκληση και προς την ηγεσία των Οικολόγων - Πράσινων, αλλά και προς διάφορες κινήσεις που κινούνται στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο της κεντροαριστεράς. Στόχος του Ευ. Βενιζέλου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον «τρίτο πόλο» που θα μπει σφήνα σε ΝΔ και σε ΣΥΡΙΖΑ και στον οποίο επιδιώκει προφανώς να ηγηθεί ο ίδιος, την ίδια στιγμή πάντως που και η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει το ρόλο αυτό για τον εαυτό της, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και η ίδρυση κόμματος μεταρρυθμιστών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία ούτε η αυριανή Σύνοδος της Π-80, ούτε η πολιτική κίνηση του Ηλία Μόσιαλου την Παρασκευή, με τελικό στόχο βεβαίως τη συνένωσή τους σε ένα νέο κόμμα. Τη ΔΗΜΑΡ, πάντως, στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσουν ο Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης που θα απευθύνει και χαιρετισμό και ο εκπρόσωπος τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, καλεί στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ όλα τα στελέχη του κόμματος, εφαρμόζοντας πιστά το Καταστατικό, παρότι είχε εισηγήσεις να διαμορφώσει ο ίδιος τη σύνθεση. «Κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, που είχαν πληροφορηθεί τις σχετικές εισηγήσεις, βρέθηκαν σε κατάσταση νευρικής κρίσης και ειδοποίησαν συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος, πως αν τις κάνει αποδεκτές οι περισσότεροι δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη, κάποιοι δε εξ αυτών θα κατήγγειλαν και «πραξικόπημα».

Το ερώτημα όμως είναι πλέον ποιοι «κορυφαίοι» δεν θα παραβρεθούν - ήδη στο παρασκήνιο ακούγονται κάποια ονόματα - και κυρίως ποιοι δεν θα μιλήσουν, αφού μετά την ομιλία Βενιζέλου και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων, θα υπάρξει πρόγραμμα ομιλητών. Και έως τώρα οι πληροφορίες επιμένουν πως δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v