Ο Ν.Παππάς στο Real.gr

«Πιο μνημόνιο από το οικονομικό επιτελείο δεν γίνεται»

  • Real.gr
Ο Ν.Παππάς στο Real.gr
Σφοδρή επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ εξαπολύει ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με συνέντευξή του στο Real.gr : «Πιο μνημόνιο δεν γίνεται. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν συγγραφείς του μνημονίου που είναι λιγότερο φανατικοί της ταχείας εφαρμογής του» δηλώνει ο Νίκος Παππάς, ενώ ιδιαίτερα οξύς εμφανίζεται κατά του ΠΑΣΟΚ: «Έπαψε οριστικά να αποτελεί το προοδευτικό πόλο στο πολιτικό σύστημα. Είναι πλέον μνημονιακό συμπλήρωμα. Δεκανίκι που έλεγαν παλιά…».

Ο Ν. Παππάς εκτιμά ότι η τρόικα προσδοκά «σε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο» στην Αθήνα, καθώς «η διαπραγμάτευση πήγε περίπατο», αφού «οι τροϊκανοί έχουν στις βαλίτσες τους υπογραφές και δεσμεύσεις από Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη».

Παράλληλα καλεί τη ΔΗΜΑΡ «να σταματήσει να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν τι προοδευτικό έχει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Η συνέντευξη του Ν. Παππά στο Real.gr έχει ως εξής:

Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα εξαντλήσει την τετραετία;

Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν.

Πότε, δηλαδή, προβλέπετε κάλπες;


Δεν μπορώ να γίνω μάντης. Η πείρα διδάσκει ότι όσοι επέμειναν στο μνημόνιο, σκόνταψαν στα αδιέξοδά του και στη λαϊκή αντίδραση.

Η τρόικα έρχεται. Τι προβλέπεται;

Ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο φαντάζομαι ότι προσδοκούν. Η σκληρή διαπραγμάτευση πήγε ήδη περίπατο. Έχουν στις βαλίτσες τους υπογραφές και δεσμεύσεις από Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.

Ναι, αλλά η ΔΗΜΑΡ δεν είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον λέει; Δεν θα επιβάλλει έστω κάποιες ρυθμίσεις;

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να καταλάβει ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Πρέπει να σταματήσει λοιπόν να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν τι το προοδευτικό έχει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Ένα χρόνο παράταση, πάντως, στο Πρόγραμμα, η κυβέρνηση δείχνει να το παίρνει…

Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας πιασίματος των στόχων και έχει ήδη δοθεί από τον περασμένο Απρίλη. Δείτε τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ.

Το νέο οικονομικό επιτελείο πώς το κρίνετε;


Πιο μνημόνιο δε γίνεται. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν συγγραφείς του μνημονίου που είναι λιγότερο φανατικοί της ταχείας εφαρμογής του.

Μια εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να ανακάμψει;


Το βέβαιο είναι ότι έπαψε οριστικά να αποτελεί το προοδευτικό πόλο στο πολιτικό σύστημα. Είναι πλέον μνημονιακό συμπλήρωμα. Δεκανίκι που έλεγαν παλιά…

Και ο ΣΥΡΙΖΑ; «Νέο ΠΑΣΟΚ»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς.

Η εμφάνιση Τσίπρα στον Economist, πάντως, δέχθηκε πυρά για εγκατάλειψη θέσεων τόσο από τη ΔΗΜΑΡ, όσο και από το ΚΚΕ…

Ας ξαναδιαβάσουν την ομιλία του. Θα καταλάβουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v