Ο δήμος Αθηναίων ενισχύει τη συνεργασία με την Κίνα

Στενότερες σχέσεις με την κινεζική κοινότητα της Αθήνας και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας από τους Κινέζους επιχειρηματίες, ο στόχος της συνεργασίας δήμου Αθηναίων και πρεσβείας της Κίνας.

  • Real.gr
Ο δήμος Αθηναίων ενισχύει τη συνεργασία με την Κίνα
Επιστέγασμα της αμοιβαίας πρόθεσης του δήμου Αθηναίων και της κινεζικής κοινότητας να συσφίξουν τις σχέσεις τους, υπήρξε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, συμβούλων του Δήμου και διαμερισματικών προέδρων, με τον πρεσβευτή της Κίνας και αντιπροσωπεία Κινέζων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται για χρόνια στη χώρα μας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας της κινεζικής κοινότητας στην πόλη και τονίσθηκε η πρόθεση της κινεζικής κοινότητας να στηρίξει την ελληνική οικονομία με την έλευση περισσότερων Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα και την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικού λαδιού και κρασιού στη μεγαλύτερη χώρα της Ασίας.

Επιδιώκοντας να καλλιεργήσει σταθερές γέφυρες επικοινωνίας με τις αλλοδαπές κοινότητες που δραστηριοποιούνται και διαβιούν στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης επισήμανε τη σημασία ύπαρξης μιας ακμάζουσας κινεζικής κοινότητας στον εμπορικό ιστό της πόλης. Υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ασφάλειας στην πόλη και δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουν τους Κινέζους υπηκόους.

Ο Κινέζος πρεσβευτής, Ντου Κιουέν, χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη, αφού είναι «η πρώτη φορά που άνοιξαν οι πόρτες του Δημαρχιακού Μεγάρου στους εκπροσώπους της Κινεζικής κοινότητας». Επίσης, επισήμανε ότι η διοργάνωση της επίσκεψης από την πλευρά του δήμου Αθηναίων -και ειδικά του αντιδημάρχου Διεθνών Σχέσεων, Φώτη Προβατά,- «αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση των ζητημάτων». Όπως τόνισε ο Κινέζος πρεσβευτής, πρόθεση της κινεζικής κοινότητας είναι «να συνεργασθεί για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, και να παίξει καίριο ρόλο στην καλλιέργεια της φιλίας μεταξύ των δυο λαών».

Ο πρόεδρος της Κινεζικής Εμπορικής και Πολιτισμικής Ένωσης Ελλάδας, Ξου Γουέϊντσουν, σημείωσε ότι από το 1998, οπότε η Αθήνα άρχισε να γίνεται εμπορικός προορισμός για τους Κινέζους, η κινεζική κοινότητα έφθασε κάποια στιγμή τα 20.000 άτομα. Όμως, πλέον έχουν απομείνει οι μισοί, αφού ο κύκλος εργασιών των κινεζικών επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατά 50%. Παρόλα αυτά, πολλοί Κινέζοι σήμερα προσανατολίζονται στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

Το ζήτημα της ασφάλειας απασχολεί πάρα πολύ τους Κινέζους, που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, είπε η πρόεδρος των Κινέζων Γυναικών Ελλάδας, Σουζάνα Ξιεγιάν, που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «Έλληνες και Κινέζοι μετανάστες θα ξεπεράσουν την κρίση χέρι-χέρι».
Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Μαρία Κουβέλη, κάλεσε την Κινεζική κοινότητα να εκπροσωπηθεί πιο δραστήρια στο Συμβούλιο Μεταναστών και ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων, Φώτης Προβατάς, σημείωσε πόσο σημαντική είναι η συνεχής και στενή συνεργασία του Δήμου με την Κινεζική κοινότητα στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v