«Στα ύψη» υδράργυρος και όζον

(VIDEO) Στο «κόκκινο» θερμόμετρο και όζον. Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα η θερμοκρασία ενώ την Τρίτη θα φτάσει τους 40. Αναλυτικά η πρόγνωση.

  • Real.gr
«Στα ύψη» υδράργυρος και όζον
Ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα σε όλη τη χώρα ,ενώ από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα και στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες,

Η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» αγγίζοντας τους 38 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Πιο αναλυτικά στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμού, στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου,στη Δυτική Ελλάδα τους 34 ενώ ζεστός θα είναι ο καιρός και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι μέτριοι, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.



Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατεί σήμερα η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και παροδικά μέτριο.

Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο με σταδιακή ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 με 38 βαθμούς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν μικρής διάρκειας μπόρες στα ορεινά τμήματα της χώρας και στη Μακεδονία.

Η πιο θερμή εβδομάδα του Ιουλίου φαίνεται πως θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς από την Τρίτη η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» αγγίζοντας τους 40 βαθμούς κυρίως στα Νότια και Δυτικά τμήματα της χώρας. Λίγες μόνο νεφώσεις αναμένεται να σημειωθούν στην Θράκη και την Μακεδονία κατά τις μεσημβρινές ώρες.



Υπέρβαση ορίων του όζοντος

Αυξημένα είναι και τα όρια του όζοντος τις μέρες αυτές που η θερμοκρασία βρίσκεται σε περαιτέρω άνοδο. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου του όζοντος καθώς σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στον σταθμό Αθήνας, στις 4 το μεσημέρι, καταγράφηκε τιμή 186 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και στο σταθμό Γεωπονική, την ίδια ώρα, καταγράφηκε τιμή 223 μικρογραμμάρια. Το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προειδοποιεί ότι άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και, γενικότερα, άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v