Συρία: Πολιτικό και όχι στρατιωτικό ρόλο θέλει για τον ΟΗΕ ο Μπαν κι Μουν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν συνέστησε τον «αναπροσανατολισμό» της αποστολής του Οργανισμού στη Συρία προκειμένου να αποκτήσει έναν πιο «πολιτικό» ρόλο.

  • Real.gr
Συρία: Πολιτικό και όχι στρατιωτικό ρόλο θέλει για τον ΟΗΕ ο Μπαν κι Μουν
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν συνέστησε τον «αναπροσανατολισμό» της αποστολής του Οργανισμού στη Συρία προκειμένου να αποκτήσει έναν πιο «πολιτικό» ρόλο και να περιοριστεί η «στρατιωτική συνιστώσα» της.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε έκθεσή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μπαν εκφράζει την επιθυμία «να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες της Misnus, με στόχο να διευκολυνθεί ο πολιτικός διάλογος» μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Προτείνει επίσης να αναδιπλωθούν τα μέλη της αποστολής προς την πρωτεύουσα Δαμασκό, «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι».

Η έκθεση του Μπαν δόθηκε χθες στους εκπροσώπους των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 20 Ιουλίου να αποφασίσουν αν θα παρατείνουν ή θα διακόψουν την αποστολή της Misnus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v