Νέο επικίνδυνο Αndroid malware ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Ένα νέο malware για Android smartphones εντοπίστηκε στην Κίνα και μάλιστα έχει καταφέρει να μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 100.000 συσκευές σε 9 app stores της χώρας

  • Real.gr
Νέο επικίνδυνο Αndroid malware ανακαλύφθηκε στην Κίνα
Ένα νέο malware για Android smartphones εντοπίστηκε στην Κίνα και μάλιστα έχει καταφέρει να μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 100.000 συσκευές σε 9 app stores της χώρας. Ο ιός βρέθηκε από την εταιρεία mobile security TrustGo και ονομάστηκε «MMarketPay.A».

Το malware μπορεί να κάνει μόνο του παραγγελίες από το app store της China Mobile και η TrustGo βρήκε αποδείξεις πως έχει ήδη μολύνει 9 επιμέρους app stores, τα nDuoa, GFan, AppChina, LIQU, ANFONE, Soft.3g.cn, TalkPhone, 159.com και AZ4SD.

Οι χρήστες που κατέβασαν μολυσμένες εφαρμογές από αυτά τα καταστήματα, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν υπέρογκους λογαριασμούς από το Mobile Market (M-Market), το επίσημο app store της China Mobile το οποίο έχει 660 εκατομμύρια συνδρομητές.

Το MMarketPay.A μπορεί να παρακάμψει το μηχανισμό ασφαλείας των SMS που χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους παρόχους παγκοσμίως, για τη σύνδεση, το κατέβασμα περιεχομένου και την πραγματοποίηση παραγγελιών, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί κάτι.

Το νέο malware δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο Google Play, αλλά στην Κίνα υπάρχουν εκατοντάδες Android app stores και η ύπαρξή του σε όλα αυτά, το έχει καταστήσει μια πολύ σοβαρή απειλή.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v