Νέος γύρος συναντήσεων για τα εργασιακά

Την ικανοποίησή του για τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης...

  • Real.gr
Νέος γύρος συναντήσεων για τα εργασιακά
Την ικανοποίησή του για τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης μετά το πέρας της συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να συζητηθούν σε κεντρικό επίπεδο: «Συνεχίζουμε τον διάλογο σε ανοιχτή ατζέντα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ιώαννης Παναγόπουλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με το αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει αυτό που θα αποφασίσουν οι κοινωνικοί εταίροι, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός εργασίας δεν μπόρεσε να τους δώσει οριστικές απαντήσεις.

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να σεβαστεί το αποτέλεσμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης, να το αποδεχτεί η κυβέρνηση και να το επιβάλλει στην τρόικα: «Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και την επαναφορά της μετενέργειας των συμβάσεων όχι μόνο όσον αφορά τη διάρκεια αλλά και την ουσία, τι δηλαδή μετενεργεί μετά τη λήξη τους».

Μάλιστα, ο κ. Πναγόπουλος εξέφρασε τη δυσπιστία του για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να επεκτείνει κατά 1 χρόνο το επίδομα ανεργίας, κάτι που και αυτό ήταν προεκλογική δέσμευση καθώς απαιτείται περίπου 1,5 δισ. ετησίως.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v