Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Στουρνάρας: Παλεύουμε για την επιμήκυνση και την χρηματοδότηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιπρόσθετων μέτρων λόγω ύφεσης. Τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών.

  • Real.gr
Γ. Στουρνάρας: Παλεύουμε για την επιμήκυνση και την χρηματοδότηση
Όλα τα δεδομένα έβαλαν κάτω ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ενόψει και της αυριανής συνάντησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στην συνάντηση και δύο συμφώνησαν «πως τα 11,5 δισ είναι δύσκολο να βρεθούν αλλά θα βρεθούν».

Παράλληλα και λόγω του μεγάλου ποσοστού της ύφεσης αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αποκλίσεις από τους στόχους με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος νέων επιπρόσθετων μέτρων.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν θα πρέπει να γίνουν οριζόντιες περικοπές».

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζουν πως η Τρόικα δεν ζητά λεπτομερή καταγραφή των μέτρων αλλά κατευθύνεις. «Παλεύομε για την χρηματοδότηση του Σεπτεμβρίου και την επιμήκυνση του χρόνου της αποπληρωμής του μνημονίου» φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να πέσουν οι τόνοι με τους «απρόθυμους» υπουργούς οι οποίοι δεν κόβουν τις δαπάνες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων. «Οι υπουργοί είναι συνεργάσιμοι, δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και χρειάζεται να τους βοηθήσουμε» φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είπε ο υπουργός οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v