Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέσπασε νέα φωτιά στην Κερατέα

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στον Διόνυσο της Κερατέας και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για βοήθεια μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 2.30 το μεσημέρι.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Διόνυσο Κερατέας και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχώρησαν ήδη τα εναέρια μέσα Πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση των μικροεστιών, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές, σύμφωνα με την Πυροσβεστικη, έως στιγμής υπέστησαν φθορές από τις φλόγες πέντε κατοικίες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 14:30 το μεσημέρι παίρνουν μέρος 35 οχήματα με 70 πυροσβέστες, 7 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 12 υδροφόρες, 40 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού και 25 εθελοντές.

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης και υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις, ενώ συχνή είναι και η αλλαγή της φοράς του ανέμου.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πεύκα και ελιές. Ωστόσο την περιοχή υπάρχουν σπίτια τα οποία και κινδυνεύουν.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαυρεωτικής, Νίκος Στάμου, εκκενώθηκαν το γηροκομείο της περιοχής, το μοναστήρι της Παναγίας και παιδική κατασκήνωση, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ΚΑΠΗ της Κερατέας, όπου παραμένουν ασφαλή.

«Είναι μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς και απειλούνται πολλά σπίτια, ωστόσο δεν έχουμε ακριβή εικόνα σε πόσα σπίτια έχει φτάσει η πυρκαγιά γιατί είναι δύσβατη η περιοχή σε κάποια σημεία της», πρόσθεσε ο κ. Στάμου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v