Άνοιξε η πύλη της Χαλυβουργίας

Με εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ άνοιξε τη νύχτα η Ελληνική Χαλυβουργία. Προβλήματα στην κυκλοφορία.

  • Real.gr
Με εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η πύλη της Χαλυβουργίας, η οποία παρέμεινε κλειστή για 263 ημέρες.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε πέντε συλλήψεις απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στην ομάδα περιφρούρησης της απεργίας. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στους συλληφθέντες. Παράλληλα διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στη Χαλυβουργία εξακολουθούν να βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν και απεργοί. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία και η τροχαία καλούσε τους οδηγούς που κατευθύνονται προς την Κόρινθο να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς δρόμους. Νωρίτερα το ρεύμα ανόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου ήταν κλειστό.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η νέα συγκέντρωση και πορεία προς το εργοστάσιο των απεργών, ενώ για αύριο προγραμματίζεται γενική συνέλευση.

Μετά το άνοιγμα του εργοστασίου η διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου, αποφάσισε η Διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.

Πολιτική κόντρα

Από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράζεται η αποφασιστικότητα να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε προσωπικά και φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό.

Εντονη είναι η αντίδραση από τα κόμματα της Αριστεράς. Την απόσυρση των ΜΑΤ ζητά με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκανε το ΚΚΕ.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποκτούν δραματικό χαρακτήρα. Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση".

Aπό την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v