Β. Παπαχρήστου: «Δεν υιοθετώ αυτό που έγραψα»

(VIDEO) Εκτός Ολυμπιακών αγώνων έθεσε η ΕΟΕ την Ελληνίδα αθλήτρια μετά από ανάρτησή της στο «Τwitter».Τι υποστηρίζει η ίδια.  Διεθνές ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της 23χρονης.

  • Real.gr
Β. Παπαχρήστου: «Δεν υιοθετώ αυτό που έγραψα»

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα των αγώνων του Λονδίνου. Αφορμή, στάθηκε ο σάλος που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σχόλιο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.



Η Βούλα Παπαχρήστου υποστηρίζει πως δεν είχε πρόθεση να θίξει κανέναν, δεν υιοθετεί αυτό που έγραψε και χαρακτηρίζει την υπόθεση ως ένα «κακόγουστο αστείο». Ενώ αναφέρει, πως δεν περίμενε ότι το θέμα θα πάρει τέτοια εξέλιξη.



Η πρωταθλήτρια του τριπλούν λίγη ώρα μετά την επίμαχη ανάρτηση, ανακάλεσε με νέο σχόλιο στο Twitter, ζητώντας συγγνώμη  από όσους προσέβαλε και επισημαίνοντας ότι η ίδια είναι αθλήτρια και τίποτα άλλο. Το θέμα πάντως πήρε μεγάλη διάσταση στα social media με τη δημιουργία δεκάδων σελίδων και ομάδων στήριξης της στο Facebook που αριθμούν τουλάχιστον τις 8. Ενδεικτική είναι μια από αυτές με τίτλο: Βούλα Παπαχρήστου, είμαστε μαζί σου! Επαναφορά στους αγώνες.

Εκτός όμως από τα social media έχει δημιουργηθεί και ειδική σελίδα στο διαδίκτυο που καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της συμμετοχής της ελληνίδας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς. Στο σχετικό ερώτημα έχουν ήδη ψηφίσει περισσότερα από 2000 άτομα.









ΕΟΕ αποφάσισε να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο ΣΕΓΑΣ την παρέπεμψε στην αθλητική επιτροπή. Σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η αθλήτρια του τριπλούν τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.



Η 23χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν αναφέρει πως η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είναι ένα όνειρο της και δηλώνει την επιθυμία της να μπορέσει να μιλήσει με τους ανθρώπους της ΕΟΕ και να τους πει, τι πραγματικά συνέβη.



Πομάσκι: «Bαριά η τιμωρία»

Εντελώς άδικη για ένα παιδί 23 χρόνων όπως χαρακτήρισε την Βούλα Παπαχρήστου, χαρακτήρισε την ποινή που επιβλήθηκε στην αθλήτρια του, ο προπονητής της Γιώργος Πομάσκι.



Παγκόσμιο ενδιαφέρον ο αποκλεισμός

Το θέμα του αποκλεισμού της, πήρε παγκόσμιες διαστάσεις με τα περισσότερα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να φιλοξενούν την είδηση στις πρώτες τους σελίδες. 


Washington Post: «Η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα.»

Reuters: «Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter.»



BBC: «Ελληνίδα αθλήτρια αποβλήθηκε για ''ρατσιστικό τιτίβισμα''»

The Guardian: «Η Ελλάδα απέβαλε αθλήτρια του τριπλούν λόγω ρατσιστικού σχολίου στο Twitter»



Skynews: «Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια, Βούλα Παπαχρήστου, αποκλείστηκε από τους Αγώνες μετά από ανάρτηση επιθετικών σχολίων στο λογαριασμό της στο twitter.»

Dailymail: «Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια δε θα αγωνιστεί στους Αγώνες λόγω ρατσιστικών σχολίων για τους μετανάστες.»

NDTV Sports: «Η Ελλάδα απέκλεισε την Βούλα Παπαχρήστου για ρατσιστικά tweet.»

Εκτός Ολυμπιακών η Παπαχρήστου - Σάλος με τα Tweets

«Αδειάζουν» την Παπαχρήστου οι Ολυμπιονίκες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v