Την ανηφόρα τραβά η θερμοκρασία

(VIDEO) Στους 40 βαθμούς θα σκαρφαλώσει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

  • Real.gr
Την ανηφόρα τραβά η θερμοκρασία
Αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στο σύνολο της χώρας, χωρίς αξιόλογη μεταβολή και η θερμοκρασία. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο καθώς θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου στην Αττική επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.



Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει
μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή 29-07-2012

Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αναμένονται την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανόν τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί τη Δευτέρα η θερμοκρασία όπου στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v