Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβιώνουν τη μάχη του Στάλινγκραντ

Στη μεγάλη οθόνη θα ανέβει και πάλι η πολύνεκρη μάχη που άλλαξε τον ρου του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

  • Real.gr
Αναβιώνουν τη μάχη του Στάλινγκραντ
Εννέα μήνες μαχών, περισσότεροι από δυο εκατομμύρια νεκροί, μια πόλη που στην κυριολεξία εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της γης - η μάχη του Στάλινγκραντ που ήταν μια από τις αιματηρότερες στην ανθρώπινη ιστορία. Τώρα Ρώσοι κινηματογραφιστές αναβιώνουν τρισδιάστατα τα γεγονότα των ημερών εκείνων.

Οι εργασίες για την πρώτη ρωσική 3D ταινία, το πολεμικό δράμα «Στάλινγκραντ» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα και οι πρώτες εικόνες δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Η τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να μπει για τα καλά στη δράση.

Το πολεμικό δράμα που σκηνοθετείται από τον Fyodor Bondarchuk γιο του βραβευμένου με Όσκαρ δημιουργού του «Πόλεμος και Ειρήνη» αναπαριστά τη μάχη ανάμεσα στους Ναζί εισβολείς και τις Σοβιετικές δυνάμεις. Ήταν μια από τις πιο αιματηρές στην ανθρώπινη ιστορία και στοίχισε τις ζωές 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Όμως η ταινία δεν ασχολείται μόνο με τον πόλεμο. Αφηγείται την ιστορία μιας ρωσικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της μάχης. Τα γυρίσματα γίνονται κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Εκατοντάδες κομπάρσοι συμμετέχουν στην παραγωγή Ρώσοι, αλλά και διεθνείς ηθοποιοί.


Μεταξύ αυτών και ο διάσημος Γερμανός ηθοποιός Thomas Kretschmann το πρόσωπο της Hugo Boss που εμφανίστηκε και στις ταινίες «Κινγκ Κονγκ». «Αποκάλυψη» και στον «Πιανίστα». Στο «Στάλινγκραντ» παίζει το ρόλο ενός Γερμανού αξιωματικού.

Τα γυρίσματα είναι εξαντλητικά, καθώς γίνονται σε εξωτερικό χώρο με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 35 βαθμούς, ενώ τα γεγονότα διαδραματίστηκαν Νοέμβριο. Οι ηθοποιοί είναι αναγκασμένοι να ντύνονται με βαριά παλτά, χοντρά ρούχα και χειμωνιάτικα παπούτσια, ενώ δεν είναι λίγοι που κατέληξαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο λόγω της δυσφορίας.

Λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η ταινία θα παιχτεί στη μεγάλη οθόνη το 2013.

Δείτε φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά σκηνικά στο Russia Today

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο